Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συμβουλές από Σκοπιανή «αλεπού»

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με το «παζάρι» της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκχώρηση του κοιτάσματος «Νότια Καβάλα», που εντάσσεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο είχε εξαγγελθεί επί ημερών Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου;
Για την ακρίβεια εμπλέκεται στη διαδικασία μια Σκοπιανή... «αλεπού», μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία φέρει το όνομα United Macedonian Diaspora (UMD) με επικεφαλής τον Μέτο Κοσλόσκι, την οποία μπορεί πολλοί να μην ξέρουν, αλλά τη γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται εδώ και χρόνια με το «Μακεδονικό», ιδιαίτερα αυτοί που το παρακολουθούν από το 2004, οπότε ιδρύθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον λοιπόν είναι ότι ο Κοσλόσκι όχι μόνο έχει πρωτοστατήσει σε πολλές εκδηλώσεις Σλαβομακεδόνων αλυτρωτιστών στις ΗΠΑ, αλλά επιπλέον η οργάνωσή του προτρέπει τη Βουλγαρία και την Ελλάδα να αναγνωρίσουν την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην επικράτειά τους.
Όπως φαίνεται και από το βιογραφικό του, ο πρόεδρος της... Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς Μέτο Κοσλόσκι συνεργάζεται ως «ειδικός σε κυβερνητικά θέματα» (...) με την DLA Piper.
Εάν δεν γνωρίζετε ούτε αυτήν την εταιρεία, πρόκειται για το νομικό πρόσωπο που ανέλαβε τη θέση του συμβούλου επί «θεμάτων διεθνούς δικαίου» (σ.σ.: πολλοί σύμβουλοι άρχισαν ήδη να μαζεύονται...) στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του υποθαλάσσιου χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: