Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Βούλιαξε και η εξωτερική μας πολιτική

Κανένας πια δεν μετράει την Ελλάδα

— Γκρίνια, πολλή γκρίνια στη Β. Σοφίας και στην Ακαδημίας 1, καθώς οι αποφάσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού άφησαν μια πικρή γεύση.
Δεν είναι λίγα τα παράπονα για επιλογές που έγιναν και παραπέμπουν σε εύνοια προσωπικών φίλων, παλιών και νεότερων τζακιών, ρουσφετιών πολιτικών και κομματικών και κάποιες τοποθετήσεις που έγιναν από σπόντα…
Χήρες, σύζυγοι, διπλωμάτες-κομματάρχες, διπλωμάτες που εκλιπαρούν για μία ακόμη μετάθεση για να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών τους στο εξωτερικό, είναι μια εικόνα κάθε άλλο παρά ευχάριστη.
— Έτσι, πάντως, δεν γίνεται εξωτερική πολιτική, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμφανίζεται φοβισμένη, να κρύβεται πίσω από τη σκιά της είτε στην ΕΕ, είτε στο ΝΑΤΟ, είτε στις διμερείς σχέσεις με χώρες όπως η Τουρκία, η ΠΓΔΜ, η Αλβανία.
— Ποια είναι η θαρραλέα πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου όλους αυτούς τους μήνες, ακόμη και στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας; Σε ποιο από τα μεγάλα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής μας επεδίωξε να έχει ενεργό ρόλο; Μήπως προσπάθησε, ως προεδρία, να εμπλακεί έστω και σε συμβολικό επίπεδο στην κλιμακούμενη κρίση με τη Μόσχα;
Μα, τότε ο κ. Βενιζέλος επισκέφτηκε μεν το Κίεβο, αλλά ξέχασε να πάει και στη Μόσχα, όπως επέβαλλε η στοιχειώδης διπλωματική λογική.

Περισσότερα >> TO ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: