Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Εξασθενές χρώμιο στο ποτήρι μας…

Γράφει η Φούλη Κούρταλη
Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε αν γνωρίζουμε τι πίνουμε και τι τρώμε, όπως επίσης εντύπωση προκαλούν ασθένειες που θερίζουν ακόμα και νέους ανθρώπους.Και αν μοιάζει συνομωσιολογία η πιθανότητα του να μας ψεκάζουν δε συμβαίνει το ίδιο και για περιοχή της Στερεάς Ελλάδας στην οποία το νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι έχει πολύ υψηλά ποσοστά εξασθενές χρωμίου…
Για την περιοχή στην οποία αναφερόμαστε, μετά από υποψίες, κάποιοι κάτοικοι έκαναν ιδιωτικές μετρήσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το νερό είναι εντελώς ακατάλληλο.
Δυστυχώς όμως βρίσκουμε στόματα κλειστά στο να γίνει επώνυμη καταγγελία μιας και οι κάτοικοι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξαν απειλές- ώστε να μην υπάρξει έκταση του θέματος- από τον άνθρωπο που έχει την εταιρία ύδρευσης της περιοχής. Αποτέλεσμα, όσοι κάτοικοι γνωρίζουν το πρόβλημα προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους....


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθήστε καλά, βρε. Δεν είναι ο φόβος. Η αδιαφορία είναι που σπάζει κόκκαλα.
Γνωρίζουμε εδώ και 7-8 χρόνια για το νερό των Βαγίων. Ολόκληρη κίνηση έγινε, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Η προπαγάνδα και η μπουδρολογία της Καίτης της Χατζήνα ήταν πειστικότερη από τις μετρήσεις του επιστήμονα και καθηγητή Γεωπονικής Σχολής Αθηνών Γιώγργου Σταμάτη. Πρόσφατα ο Αντώνης ο Κρητικός δημοσίευσε τα τελευταία αποτελέσματα των μετρήσεων 2015. Το νερό μας έχει εξασθενές χρώμιο κατά μέσο όρο 12 μg/lt.
Πέρα από το ενδιαφέρον 20-30 ατόμων, οι υπόλοιποι κάτοικοι: ο Πέππας τραγουδά, ο Γκίκας χοροπηδά κατά το παλιό αναγνωστικό.
Όσο για το υδρευτικό δίκτυο σάπιο με υλικά ποιότητας Ζιμπάμπουε. Πριν τον τελευταίο δήμαρχο του Δήμου Βαγίων ορισμένοι τσέπωσαν πολλά, αλλά κάθε μέρα έχουμε συνδέσεις και σωλήνες που σπάνε.
Κάποιοι παρέλαβαν τα σπάκια κι έχουν βάλει υπογραφές.
Ποιός από τους σημερινούς αιρετούς θα κάνει το τόλμημα να καλέσει τον εισαγγελέα;