Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα, η δραχμή και το τέταρτο μνημόνιο

Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, όπου η κατάσταση όχι μόνο θυμίζει το περασμένο καλοκαίρι αλλά μπορεί να είναι και λίγο χειρότερο.
Το κλίμα που επικρατεί είναι του τύπου «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν αρχίσει να ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές που θέλουν τη χώρα μας εκτός ευρώ. Μάλιστα, αρκετοί είναι και εκείνοι που δεν συμφωνούν ούτε με ένα ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο, καθώς θέλουν -όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες- να ξεμπερδεύουν με τη χώρα μας το συντομότερο δυνατό.
Όπως λένε -σημειωτέον αυτές οι φήμες έχουν φτάσει και στο ελληνικό έδαφος- ούτε ένα νέο μνημόνιο θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις προσλήψεις ημετερών του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες οι δανειστές δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι. Σύμφωνα με τις ίδιες «φωνές», η Ευρώπη ζημιώνεται περισσότερο με την Ελλάδα εντός ευρώ παρά εάν η χώρα μας επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. Άλλωστε, όπως φαίνεται το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε για παράλληλο νόμισμα, δεν έχει «ξεχαστεί» από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: