Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Έρευνα: Οι υδατάνθρακες αυξάνουν κατά 49% τον κίνδυνο του καρκίνου του πνεύμονα

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει την στενή σχέση του γλυκαιμικού δείκτη με τον καρκίνο του πνεύμονα
Ανησυχία προκαλεί μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι υδατάνθρακες συνδέονται με την αύξηση του κινδύνου του καρκίνου του πνεύμονα.
Πιο συγκεκριμένα, η νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα άτομα, που καταναλώνουν μια δίαιτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχουν 49% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες.
Ο γλυκαιμικός δείκτης αποκαλύπτει πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα με πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα, όπως το λευκό ψωμί ή το ρύζι. Αντίθετα, τα φρούτα και τα λαχανικά έχει παρατηρηθεί πως βοηθούν στη μείωση του κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: