Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την "Αγία Σοφία"

Να σεβαστεί την ιστορία της Αγίας Σοφίας κάλεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία στην πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στην απόφαση της Άγκυρας να δώσει το «πράσινο φως» για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στον ιστορικό ναό της Ορθοδοξίας, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του ANT1 και του ανταποκριτή του στην Ουάσιγκτον, Θανάση Τσίτσα, για το πως σχολιάζει την κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια γραπτή δήλωση με διακριτική αιχμή τόνισε: «Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μνημείο, συνεπώς προτρέπουμε την τουρκική κυβέρνηση να το διατηρήσει και να το προστατέψει σεβόμενη την σύνθετη ιστορία του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και η ηγεσία της οργάνωσης «Ηγεσία των 100» έχουν έρθει σε επαφή το προηγούμενο 48ωρο με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου σε μια προσπάθεια να πιέσουν την αμερικανική διοίκηση να καταδικάσει τις κινήσεις της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: