Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η Ελλάδα ως βιβλική Σουζάννα και οι γεροπόρνοι πολιτικοί και τοκογλύφοι.

[[ δαμ-ων ]]

Πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες, που έχουν έντονο θρησκευτικό χρώμα. Για να βεθούμε σιγά- σιγά μέσα στο πνεύμα των ημερών, θα χρησιμοποιήσουμε μια ιστορία από την Π. Διαθήκη και θα την αναγάγουμε σε όσα συμβαίνουν σήμερα πολιτικά στη χώρα μας. Είναι μια ιστορία που βρήκαμε στο βιβλίο “Δανιήλ”. Αναφέρεται στον εκβιασμό μιας αρχόντισσας, της Σουζάννας, από δύο πορνόγερους που ήσαν εξουσία, για να υποκύψει στη διαστροφική τους όρεξη.
Ο Δανιήλ ήταν Εβραίος προφήτης και αξιωματούχος στη Βαβυλωνιακή και στη Μηδοπερσική αυτοκρατορία. Εξήγησε στον Ναβουχοδονόσορα, τον βασιλιά της Βαβυλώνας, δύο όνειρα προφητικής σημασίας. Το ομώνυμο προφητικό βιβλίο της Αγίας Γραφής περιέχει προφητικά οράματα και αγγέλματα, καθώς και αφηγήσεις για το πώς ο Δανιήλ και τρεις σύντροφοί του σώθηκαν με θεϊκή παρέμβαση.
Ας έρθουμε τώρα στη βιβλική ιστορία:
[[ Στη Βαβυλώνα κατοικούσε ένας Ιουδαίος που ονομαζόταν Ιωακείμ. Αυτός είχε μια γυναίκα που την έλεγαν Σουζάννα, κόρη του Χελκία· ήταν πάρα πολύ όμορφη και θεοσεβής. Οι γονείς της ήταν ευσεβείς και είχαν διαπαιδαγωγήσει την κόρη τους σύμφωνα με το νόμο του Μωυσή. Ο Ιωακείμ ήταν πάρα πολύ πλούσιος και είχε στο σπίτι του κήπο. Πολλοί Ιουδαίοι τον επισκέπτονταν για να τον συμβουλευθούν, γιατί τον εκτιμούσαν περισσότερο από κάθε άλλον.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: