Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Προς Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση: Μην το κάνετε!

«Μη δώτε το άγιον τοις κυσί» (Ματθ. 7,6)

Γέμισαν τα πάντα, σύνταγμα, δρόμους, πλατείες, κτίρια, αεροδρόμια … με τα σύμβολά μας και το Όνομά μας. Και αντί να τους τιμωρήσουμε και να ζητήσουμε τη διεθνή αποδοκιμασία και καταδίκη τους, τους βραβεύουμε. Τους χαρίζουμε το πολυτιμότερο στοιχείο του πολιτισμού μας, το ΟΝΟΜΑ μας, το πιο αντιπροσωπευτικό σύμβολό μας, το ΟΝΟΜΑ μας. Την ψυχή μας. «Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι»; Μήπως φτάσαμε εκεί; Έλεος! Δούλοι αισχίστου είδους; Ποιους υπηρετούμε, και γιατί; Αυτό να μας εξηγήσει ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, τα κόμματα!
«Θα συμμορφωθούν», λέει! Τι και ποιος μας το εγγυάται. Τους το «δώσαμε», λέει, στο παρελθόν! Αν είναι έτσι που δεν είναι, « ιδού καιρός ευπρόσδεκτος» να το πάρουμε πίσω! «Τους αναγνώρισαν», λέει, 120 χώρες. Πρώτον το διέπραξαν διότι ουδέποτε ενημερώθηκαν από εμάς, ότι παρόμοια ενέργειά τους συνιστά εχθρική και πάντως μη φιλική ενέργεια απέναντι της Ελλάδος. Δεύτερον: Δεν συνορεύουν οι αναγνωρίσαντες με τα Σκόπια και επομένως δεν τους καίγεται καρφί. Εμάς πλήττουν. Από εμάς εξαρτώνται και εμάς αφορά. Θα φερθούμε ηλίθια; Και επιτέλους αν κάναμε λάθη, τώρα είναι η ώρα να τα διορθώσουμε! Όχι να τα επαυξήσουμε εγγράφοντας δουλείες και υποθήκες εις βάρος των επομένων γενεών μας και χαρίζοντάς τους το «χρυσό κλειδί» της χώρας μας.
Η Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος ξέρουν, αλλά αν δεν ξέρουν, τους το μαθαίνει ευτυχώς ο γίγας - λαός. Αυτός που στις κρίσιμες ώρες αφυπνίζεται και υψώνει το ανάστημά του.
Ας μην προδώσουν αυτόν που αγωνιά και κραυγάζει! Γιατί αυτός – πρώτος – ευτυχώς, καταλαβαίνει. Ξέρει! Και αυτόν αφορά.
Όσοι τυχόν διαπράξουν το έγκλημα, θα τους συνοδεύει το κρίμα και σ’ αυτήν και στην άλλη τους ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: