Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Ο Τσίπρας «έδωσε» την Μακεδονία… για να πάρει αντάλλαγμα «καθαρή έξοδο με 30 δισ κεφαλαιακό μαξιλάρι» και χωρίς πιστωτική γραμμή

Η Μακεδονία στον βωμό της οικονομίας, η ιστορία στον βωμό του πολιτικού συμφέροντος.

Ο Regling ο επικεφαλής του ESM του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης και βασικός χρηματοδότης της Ελλάδος θα έχει συνάντηση σήμερα 13 Ιουνίου με τον Τσίπρα το έλληνα πρωθυπουργό.
Ο Dombrovskis o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έρθει στην Αθήνα και θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με Τσίπρα, Τσακαλώτο έλληνα ΥΠΟΙΚ, Στουρνάρα ΤτΕ και Μητσοτάκη ΝΔ στις 14 και 15 Ιουνίου.
Ο αμερικανός πρέσβης Pyatt και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ συγχαίρουν την Ελλάδα για τον ρόλο της στην βαλκανική συνεργασία.
Ταυτόχρονα ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός προέβη σε μια εθνικά επιζήμια πράξη να αποδεχθεί όνομα για την FYROM «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Η Ελλάδα επίσης δίνει μάχη για το χρέος, δεν θέλει πιστωτική γραμμή και στηρίζεται στο σχέδιο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κεφαλαιακό μαξιλάρι έως 30 δισεκ. – κεφάλαια από τον ESM και ίδια κεφάλαια της Ελλάδος – για την μεταμνημοναική αυτονομία της Ελλάδος.
Εάν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι ασύνδετα μεταξύ τους κάνετε μεγάλο λάθος.
Ο Τσίπρας επέλεξε σημειολογικά την ημέρα όπου ο Trump ο αμερικανός πρόεδρος πέτυχε μια ιστορική συμφωνία με τον Kim Jong Un της Βορείου Κορέας στις 12 Ιουνίου να ανακοινώσει την συμφωνία Ελλάδος – FYROM για το όνομα.
Οι ευρωπαίοι έσπευσαν να συγχαρούν τον Τσίπρα και τις προσεχείς ημέρες θα το κάνουν ακόμη πιο έντονα....ήδη το State Department των ΗΠΑ αναφέρει ότι χαιρετίζει την συμφωνία Ελλάδος - FYROM ήταν μια πράξη θάρρους και υπομονής.

Η συνέχεια >> ΒΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: