Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Washinghton Post: Άλλα 40 χρόνια λιτότητας στην Ελλάδα που μοιάζει χτυπημένη από πόλεμο

Μόνο τέσσερις χώρες έχουν γνωρίσει μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από την Ελλάδα και οι δύο εξ αυτών έχουν βιώσει πόλεμο, σημειώνει η εφημερίδα. «Aυτό που η Ευρώπη αποκαλεί επιτυχία; Μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ που μοιάζει σαν να είναι χτυπημένη από πόλεμο», αναφέρει.
Μετά από 8 χρόνια προγραμμάτων διάσωσης, η οικονομία της Ελλάδας είναι επιτέλους έτοιμη να σταθεί στα δικά της πόδια ή ό,τι απέμεινε από αυτήν. Αυτό σημειώνει η Washinghton Post, σε ένα δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά, θυμίζει οικονομία που έχει πληγεί από πόλεμο.
«Η Ευρώπη μπορεί να πανηγυρίζει τώρα σαν να πρόκειται για success story, αλλά η Ελλάδα ήταν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες που κανείς μπορεί να δει σε περιπτώσεις που δεν υπήρξε πόλεμος ή επανάσταση», σχολιάζει το δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει, εκτός από μικρά κράτη, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τέσσερις χώρες, οι οποίες έχουν γνωρίσει μεγαλύτερη ύφεση από την Ελλάδα, τα τελευταία δέκα χρόνια και αυτές είναι: Η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα (Το ΔΝΤ δεν είχε στοιχεία για τη Συρία). Οι δύο πρώτες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με εμφύλιο πόλεμο το περισσότερο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: