Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Ανάκληση της απόφασης

Του Θανάση Κουρουμπέτση

Αίσιο τέλος έδωσε στην υπόθεση του εργοστασίου ενέργειας ο Δήμαρχος Βαγίων

«Αφού δεν θέλουν οι πολίτες, ούτε εμείς θέλουμε» τόνισε σε δηλώσεις του, ενώ ικανοποιημένοι δήλωσαν οι κάτοικοι και οι φορείς.

Από χειροκροτήματα «καλύφθηκε» η ανακοίνωση του Δημάρχου Βαγίων Παναγιώτη Τσαραμπάρη για την μη εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο στην θέση ‘Κατεβασιά’.

«Αφού δεν θέλουν οι πολίτες, ούτε εμείς θέλουμε» τόνισε ο κ. Τσαραμπάρης στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Μ. Τετάρτης, που μοναδικό θέμα συζήτησης είχε την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου ενέργειας στη περιοχή.

Δυναμική ήταν και η παρουσία των Βαγαίων, τον σημαντικότατο ρόλο των οποίων, για την ανάκληση της απόφασης, επεσήμανε ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Δούσης ο οποίος στην συνέχεια πρότεινε σε όλες τις παρατάξεις του Σώματος «να δεσμευθούν όλοι αρνητικά σε παρόμοια αιτήματα που προκύψουν στο μέλλον».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση, από τον Αντινομάρχη, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Δ. Αγγέλου, του «πολεοδομικού σχεδιασμού» του 1988, όπου η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται στη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και επομένως είναι απαγορευτική για βιομηχανική ανάπτυξη.

Ο κ. Αγγέλου πρότεινε την ενεργοποίηση του «οικιστικού αυτού σχεδιασμού», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία καμία μονάδα με υγρά απόβλητα δεν θα εγκαθίσταται πλέον στην περιοχή αλλά και τον Νομό.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι κάτοικοι των Βαγίων με τον κ. Δ. Μάρκου, από τη πλευρά των Πολιτών για το Περιβάλλον, να επισημαίνει ότι πρυτάνευσε η λογική ενώ δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμικότητα, ώστε να ακυρωθεί τελεσίδικα η εγκατάσταση αυτού του εργοστασίου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου ρυπογόνου εργοστασίου στη περιοχή.

Τόνισαν ότι δεν είναι αντίθετοι στην ανάπτυξη, ούτε οπισθοδρομικοί, όπως κάποιοι βιάστηκαν να τους κατηγορήσουν, αλλά δεν είναι ούτε οι εξαθλιωμένοι ιθαγενείς που θα δέχονταν κάθε ρυπογόνο εργοστάσιο στη πόρτα τους.

«Ως πολίτες αυτής της χώρας απαιτούμε πρώτα να γίνει σωστός σχεδιασμός από την κεντρική εξουσία, να καθοριστούν βιομηχανικές περιοχές, όπου θα τηρηθούν οι προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος και όχι όπως την αντιλαμβάνεται η πολιτεία, η οποία μας ρεζίλεψε διεθνώς με την αποβολή της χώρας μας από την συνθήκη του Κιότο» τονίζουν, δηλώνοντας παράλληλα συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους η φωνή των πολιτών ακούστηκε και εστω κι ετσι κατάλαβαν και οι τοπικοί αρχοντες των Βαγίων πως δεν πρεπει να παιζουν με το μέλλον των παιδιών της περιοχής.

ΥΓ. θα ανεβάσω σε λίγο το θέμα και θα βάλω μια από τις φωτογραφίες σου και φυσικά link για πληρέστερο ρεπορταζ στη σελίδα σου.

Ανώνυμος είπε...

OI ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΣΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ ΑΜΙΛΗΤΑ ΑΓΕΛΑΣΤΑ. ΜΕΓΑΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΞΕΚΑΒΑΛΙΚΕΥΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΒΑΓΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.......

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ......

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΑ
Άστραψε και βρόντηξε ο Αντινομάρχης ,υπευθυνος για θέματα Περιβάλλοντος ,στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Βάγια.Και τι δε θυμήθηκε...Τι ξέχασε να μας πει; Από πότε γνώριζε για την εγκατάσταση της ηλεκτροπαραγωγικής μονπάδας;Τι έκανε για να ενημερώσει τους συμπολίτες του;ΤΙΠΟΤΑ.Υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δε βρήκε να πει τόσο καιρό ούτε μια κουβέντα για το εργοστάσιο;Ή μήπως νομίζει ότι καλύπτεται από τη θέση της ΝΑΒ :ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.Οι ίδιοι δεν έχουν άποψη;Γιατί τους εξέλεξε ο λαός;Για να νίπτουν τα χέρια τους ως ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ και να μεταθέτουν τις ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες;Ή μήπως για να εμφανίζονται μετά για τα λάφυρα της νίκης;Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίγο περίσσευμα ψυχής δεν έχει, να έλεγε έστω και μια δυο κουβέντες για την πρωτοβουλία των πολιτών που πήρε στις πλάτες της την υπόθεση της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας και κατάφερε ενημερώνοντας του πολίτες των Βαγίων να ανατρέψει την αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Τόση μιζέρια!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι κύριοι, όταν πρόκειται να βοηθήσουν το χωριό τους θέλουν ιδιαίτερη πρόσκληση, ενώ όταν πρόκειται για εκλογές και ψηφοθηρία καταφθάνουν άμεσα και χωρίς αναστολές.

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων είπε...

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας !
Να είστε πάντα σε εγρήγορση και να θυμίζουμε το θαρραλέο παράδειγμά σας σε όλους όσους λιποψυχούν μπροστά σε αυτο-καταστροφικά θορυβώδη ιερατεία, που σβήνουν, έστω κι αν ταλαιπωρήσουν λίγες δεκαετίες ακόμα την ανθρωπότητα, τώρα που το πετρέλαιο τελειώνει!