Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Το 13ο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΧΑΤΖΙΝΑ

Θεωρώ ότι αυτές τις Άγιες Ημέρες, θα πρέπει να υπάρχει καταλλαγή, αλλά όταν υπάρχουν προκλήσεις θα πρέπει να απαντώνται.

Εξηγούμαι:
1. Κατά τη προχθεσινή ημέρα (23-4-2008), την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφάσιζε για την εγκατάσταση ή μη εργοστασίουπαραγωγής ρεύματος με Φυσικό Αέριο, εμφανίσθηκε σαν από «Μηχανής Θεός», προσκληθείς βέβαια, ο κ. Αγγέλου Μίμης, Αντινομάρχης Βοιωτίας και υπεύθυνος του Νομαρχιακού Συμβουλίου σε θέματα περιβάλλοντος, γνωστός για τους «δεκάρικους» λόγους που εκφωνεί, ογνώστης και εγγυητής της λύσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων καιτιμητής όλων των άλλων, για να σώσει την «παρτίδα» και να βγάλει απότη δύσκολη θέση τους «κολλητούς» του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Ερωτώ;
Πώς αποφασίσατε κ. Αγγέλου επί θητείας σας ως Πρόεδρος Κοινότητας Βαγίων, για την διάνοιξη των Γεωτρήσεων στον ΒΑΡΥΚΟ και της Τάφρου δίπλα στο ΦΑΓΑ;

Σας τόνισα τότε εγώ προσωπικά ότι θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της πόλης μας οι αποπλύσεις των φαρμάκων και των λιπασμάτων που θα καταλήγουν χωρίς διήθηση στους υπόγειους υδροφόρους συλλέκτες, μολύνοντας τα υπόγεια νερά, βλάπτοντας την υγεία των κατοίκων. Παρ' όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Τσιπλάκο (Υφυπουργό Δημοσίων Έργων την εποχή εκείνη), προχωρήσατε το έργο χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων και χωρίς ενδοιασμούς.
2. Την ίδια περίοδο της «χρυσής» Προεδρίας σας, στην δυτική πλευράτου Προφήτη Ηλία, στο παλιό ΝΤΑΜΑΡΙ, ενώ άδειαζαν όλα ταβυτιοφόρα της Βοιωτίας τα βοθρολύματα και άλλα αγνώστουπροέλευσης λύματα και τα κυνηγούσα μόνος μου και δεν επέτρεπα να απορρίπτονται, εσείς δεν χαμπαριάζατε και «ποιούσατε την νήσσαν».
3. Την ίδια «χρυσή»περίοδο, ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και στο«μαντρί» του ΓΚΙΖΙΩΤΉ ένα εργοστάσιο από την περιοχή Αλιάρτου, έριχνε σε μια σπηλιά κατάλοιπα υγρών αποβλήτων. Ακόμη υπάρχουν εκεί τα ίχνη, παρότι έπεσε η οροφή της σπηλιάς. Ούτε αυτό το γνωρίζατε;
4. Ο Περίφημος, ο περιβόητος Βιολογικός Καθαρισμός, (200) μέτρα απόσταση από τα όρια της οικιστικής ζώνης της πόλης, από τα τελευταία σπίτια, με ποια ευαισθησία αντιμετωπίστηκε, με ποια ενημέρωση και με ποιο διάλογο; Αυτό το έκτρωμα είναι δικό σας έργο. Το παραλάβατε αυτό το έργο; Το λειτουργήσατε; Ποιόν κοροϊδεύετε;
5. Το «Τείχος του Βερολίνου», το όνειδος στην είσοδο της πόλης, επί ποιας Προεδρίας έγινε; Οι κάτοικοι τότε αντέδρασαν, αλλά εσείς όχι.
6. Το Σχέδιο Πόλης για το οποίο κόπτεσθε, τι έγινε κ. Αγγέλου; Πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν δεν έμαθε ποτέ ο λαός των Βαγίων. Γιατί επιτρέψατε τη Δωδεκαετία που διοικήσατε να στενέψουν οι δρόμοι της πόλης; Πόσες βεβαιώσεις υπογράψατε ότι δεν θίγονται Κοινοτικά συμφέροντα προκειμένου να επιτύχετε την επανεκλογή σας;
7. Ποιον ενημερώσατε και φέρατε το Ειδικό Μηχάνημα (ανιχνευτής) γιατον εντοπισμό διαρροών του δικτύου ύδρευσης; Γνωρίζετε τι έκανε το συνεργείο τα βράδια στη Δαύλωση, στο Μαζαράκι, στο Καβείρο και σε άλλους χώρους, πιθανώς αρχαιολογικών ευρημάτων; Υπήρχαν κι εκεί διαρροές του δικτύου ύδρευσης;
8. Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βαγιωτών, πρωτοστάτησε στην δημιουργία Βιβλιοθήκης συγκεντρώνοντας και προσφέροντας (2500) τόμους βιβλίων. Αναφέρω ονόματα για να τα μάθει ο λαός των Βαγίων. (Παγώνα Παπαργύρη, Ιωάννα Βουδούρη, Τασούλα Παπαναγιώτου καθώς και ο γράφων). Ούτε στα εγκαίνια δεν κληθήκαμε κι ας αφιερώσαμε ένα χρόνο να τα συγκεντρώσουμε αυτά τα βιβλία. Ποιος τα πήρε; Ελάχιστα μαθαίνω ότι έχουν απομείνει.
9. Για πείτε μας κ. Αγγέλου, εσείς που τάχα εκπροσωπείται το ΠΑΣΟΚ. Κυβερνάει ήδη πέντε χρόνια η Δεξιά. Εξηγείστε στο λαό των Βαγίων, πως παραμένετε στην θέση σας, ενώ άλλοι έφυγαν κλωτσηδόν. Αλήθεια τι υπηρεσίες προσφέρετε; Γιατί εγώ έχω φύγει δύο φορές από το Δημόσιο. Το 1971 επί Χούντας και το 1990 επί Μητσοτάκη.
Διάλεξε μου είπαν, ή ιδεολογία ή δουλειά. Και τους απάντησα: Ιδεολογία κι έφυγα. Εσείς τόσα χρόνια βολεύεστε και με θράσος προβάλλετε με «δεκάρικους» τον εαυτό σας στους «Ιθαγενείς».
10. Είστε ο καρκίνος του ΠΑΣΟΚ στα Βάγια. Τα προσόντα σας είναι η διαβολή και η ραδιουργία. Πότε αγωνιστήκατε κ. Αγγέλου για το ΠΑΣΟΚ; Γιατί κλείσατε το δρόμο στα νέα παιδιά των Βαγίων να προχωρήσουν; Γιατί διαλύσατε την Τοπική Οργάνωση των Βαγίων; Δεν αφήσατε κανένα λουλούδι ν' ανθίσει.
11. Με τι ανταλλάγματα ενισχύσατε στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές τους δύο Συνδυασμούς; Ο λαός των Βαγίων πρέπει να μάθει. Όλα στο φως πλέον, όταν προκαλείτε θα παίρνετε τις απαντήσεις που χρειάζεται. Η ανοχή τελείωσε.
12. Είστε υπεύθυνος Περιβάλλοντος κι αυτή την περίοδο οι Ρύποι στην Βοιωτία μας έχουν πνίξει. Ποιες είναι οι αντιδράσεις σας;
Μήπως χαϊδεύετε τους εργοστασιάρχες; Φροντίστε να μας πείσετε, έχετε εκλεγεί για να υπηρετείτε τον Βοιωτικό Λαό και όχι το Κεφάλαιο.
13. Όταν σας ζητήθηκε από την Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον, να υπογράψετε το ψήφισμα κατά της εγκατάστασης του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύση φυσικού αερίου, αρνηθήκατε να υπογράψετε, εκτός κι αν δεν είστε και δεν αισθάνεστε Βαγαίος, αφού κατοικείτε μόνιμα στη Θήβα. Αντί αυτού εμφανιστήκατε εκ του ασφαλούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μας αναπτύξετε τις γνωστές σας θεωρίες, όταν ήδη ο λαός των Βαγίων είχε εκδηλώσει την αντίθεση του και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου «σύρθηκε» κάτω από τη λαϊκή αντίδραση και πίεση και αναγκάστηκε ν' ανακαλέσει την πρώτη θετική απόφαση του.
Ήρθατε να δρέψετε δάφνες σαν Σωτήρας. Δεν μασάει κουτόχορτο ο λαός των Βαγίων.

Το βάρος της αρνητικής απόφασης το σήκωσαν η αντιπολίτευση και οι πολίτες των Βαγίων.

Το κατά Ιούδα Ευαγγέλιο

Στον τόπο του εγκλήματος
Γυρνάει ο δολοφόνος
Ψάχνει να βρει συνένοχους
Για να μη νοιώθει μόνος

Έτσι λοιπόν ενέσκηψε
Μετά χοντρού φακέλου
Χθες βράδυ γύρω στις οχτώ
Ο Μίμης ο Αγγέλου

Ήρθε σαν από μηχανής θεός
Ευθύνες να μοιράσει
Με πρόθεση του Δήμαρχου
Τις γκάφες να σκεπάσει

Μιμάκο το χειλάκι σου
Πάλι δε θα γελάσει
Κι ας έκανες προσπάθεια
Να σώσεις το καρντάσι.

Ιωάννης Γ. Χατζίνας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...........

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΛΕΣ.ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΑ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ηγετες ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΡΩΘΟΥΝ.ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΩΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ.ΚΑΛΑ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;ΧΑΧΑΧΑΧΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.