Από το BBC
Νέα πυραμίδα, 4,300 ετών, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη νεκρόπολη της Σακκάρα, νότια του Καϊρου. Η πυραμίδα σήμερα έχει ύψος πέντε μέτρα, αρχικά μπορεί να έφτανε και τα 15 μέτρα. Πιθανότατα ανήκε στη βασίλισσα-μητέρα του βασιλιά Τέτι, πρώτου βασιλιά της 6ης Αιγυπτιακής δυναστείας.
5 σχόλια:
Οι πυραμίδες δεν είναι Αιγυπτιακές μόνον κατασκευές, και φυσικά δεν είναι οι αρχαιότερες. Σ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θήβα μέχρι την Κρήτη έχουν καταγραφεί τα υπολείμματα 26 πυραμίδων. Στα πολύ παλιά χρόνια υπήρχαν πάμπολλες πυραμίδες και στον ελλαδικό χώρο, αλλά κατά την καταστροφή της Αιγηίδος οι περισσότερες καταστράφηκαν ολικά ή μερικά. Αναφέρουμε τις πυραμίδες του Νεοχωρίου Φθιώτιδας, που είναι πελασγική και χρονολογείται στα 11.000π.Χ, του χωριού Ελληνικό, κοντά στο Ναύπλιο, του Λιγουριού, του Αγ. Ανδρέα Παρνασσού, στο Βαθύ Βοιωτίας κ.λ.π.
Στη Θήβα όλοι περνάμε από μια πυραμίδα, χωρίς να το γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Είναι ακριβώς κάτω από τον Μουσείο, εκεί που έχουν φυτευτεί πεύκα και βρίσκεται το Πνευματικό κέντρο του Δήμου. Η πυραμίδα αυτή είναι με βαθμίδες- τζιγκουράτ- και στην κορυφή της η ανασκαφή έφερε δυο τάφους, που λέγεται πως είναι οι τάφοι των θηβαίων Διόσκουρων, του Αμφίωνα και του Ζήθου. Ο πρώην έφορος αρχαιοτήτων Θήβας, κ. Σπυρόπουλος με παράπονο γράφει πως ανέκοψαν τις ανασκαφές του και τον μετέθεσαν στη Λακωνία. Πιστεύεται πως όλος αυτός ο λόφος είναι κούφιος και κάτω από την επιφάνεια του λόφου υπάρχει ένα υπόγειο αρχιτεκτονικό σύστημα. Αν ισχύει πράγματι αυτό, η μυθολογία γίνεται πλέον ιστορία…Ποιοι, άραγε, δεν το επιθυμούν;
Όσοι πάτε στη Σπάρτη, αξίζει να παρατηρήσετε την μεγάλη πυραμίδα στην κορυφή του Ταΰγετου, που πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη και η αρχαιότερη στον κόσμο. [Λα-κωνία= λίθος κωνικός ( λας σημαίνει λίθος )] Η πυραμίδα αυτή φαίνεται από μεγάλη απόσταση και είναι τετράπλευρη.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου συνδέεται με συγκεκριμένες γεωμετρικές σχέσεις- γεωδετικά- με τον ελλαδικό χώρο. Αθήνα- Σπάρτη- Μεγ. Πυραμίδα είναι κορυφές ενός ισοσκελούς τριγώνου.
Αντιγράφω στον Η/Υ από χειρόγραφες σημειώσεις μια μονογραφία μου, όπου με στοιχεία υποστηρίζω πως ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είναι συνέχεια του προκατακλυσμιαίου ελληνικού πολιτισμού. Σε λίγες μέρες, γιατί η εργασία είναι σχετικά μεγάλη και ο χρόνος μου λίγος, θα την στείλω στον διαχειριστή του blog και αν επιθυμεί ας την αναρτήσει. Έπεται συνέχεια, λοιπόν….
και μια ακόμη πληροφορία:
Στις 9-2-1995 η Ακαδημία Αθηνών δια του ακαδημαϊκού Π.Θεοχάρη ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αφορούσαν την χρονολόγηση των πυραμίδων του Ελληνικού και του Λυγουριού Άργους, βασισμένη στη μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας. οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πυρηνικής Χρονολόγησης του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος. Η χρονολογία κατασκευής της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίστηκε στο 2720 π.Χ. ( με περιθώριο λάθους +ή-580 έτη, ενώ του Λυγουριού στο 2100π.Χ. Η αρχαιότερη αιγυπτιακή πυραμίδα του Ζοζέρ χρονολογείται στο 2620π.χ και η Μεγάλη Πυραμίδα (Χέοπος) στο 2550π.Χ.(από το υπ' αριθμ. 172 τεύχος του περιοδικού ΔΑΥΛΟΣ)
Επομένως η πυραμίδα του Ελληνικού είναι αρχαιότερη των Αιγυπτιακών. Με τη διαφορά ότι οι ελληνικές έχουν εγκαταληφθεί (παντελής η αδιαφορία του ελληνικού κράτους) ενώ οι αιγυπτιακές αναδεικνύονται και προβάλονται...
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία Δάμων. Και βέβαια ενδιαφερόμαστε για περισσότερες λεπτομέρειες, αν συμφωνεί και ο διαχειριστής του Blog.
To blog vagia-gr είναι ελεύθερο βήμα για απόψεις, θέσεις και αναλύσεις.
Ευχαριστώ, διαχειριστή. Οι σχετικές αμφιβολίες μου είναι ως προς το μέγεθος της ανάλυσης, γιατί οι αναλύσεις μου είναι πληθωρικές...Θα το διαπιστώσεις με τον καιρό.
Δημοσίευση σχολίου