Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ο καρκίνος του στήθους μπορεί να εξαφανιστεί και από μόνος του


Από voanews.com 

Νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία και τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Τρίτη, αφήνει να εννοηθεί ότι ο καρκίνος του στήθους μπορεί πολλές φορές να εξαφανιστεί από μόνος του χωρίς ιατρική θεραπεία. Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν δύο ομάδες γυναικών ηλικίας από 50 έως 64 ετών οι οποίες παρακολουθούνταν επί εξαετία. Η μια ομάδα γυναικών υφίστατο εξετάσεις για καρκίνο του στήθους ποιο συχνά απ’ ότι η άλλη και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έκαναν εξετάσεις συχνότερα είχαν κατά 22% μεγαλύτερες πιθανότητες να διαγνωσθούν με καρκίνο του στήθους.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι εξετάσεις βρήκαν την ασθένεια σε πολύ αρχικό στάδιο και ότι αν οι γυναίκες δεν είχαν υποβληθεί στην εξέταση πολλοί απ’ αυτούς του καρκινικούς όγκους θα είχαν εξαφανιστεί από μόνοι τους χωρίς θεραπεία. Πάντως οι αντιδράσεις Αμερικανών γιατρών στα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ανάμεικτες. Ο Ρόμπερτ Σμίθ της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, εξέφρασε αμφιβολίες για τα αποτελέσματα της έρευνας και παρότρυνε τις γυναίκες να συνεχίσουν τις τακτικές τους εξετάσεις, που όπως είπε σώζουν ζωές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή είναι διάσπαρτη σε όλο το Σύμπαν, δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνον στον πλανήτη μας. Πάντοτε εκδηλώνεται σε διάφορες μορφές. Το ίδιο το Σύμπαν είναι “προγραμματισμένο” να φιλοξενήσει τη ζωή και μάλιστα την ευφυή ζωή.
Σήμερα στον τύπο διαβάζουμε για την ανακάλυψη κάποιου οργανικού μορίου. Πάντοτε οι ανακαλύψεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γι’ αυτό σας μεταφέρουμε την σχετική πληροφορία:
[[ Τo μόριο της ζωής στον γαλαξία μας

Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν σε μια περιοχή του γαλαξία μας ένα οργανικό μόριο που αποτελεί βασικό συστατικό της ζωής. Το σάκχαρο (γλυκοαλδεΰδη) εντοπίστηκε σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 26.000 ετών φωτός από εμάς και είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στο Διάστημα. Η περιοχή ονομάζεται G31.41+031 και είναι μια από τις μεγαλύτερες ζώνες δημιουργίας νέων άστρων του γαλαξία μας. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη συστοιχία ραδιοτηλεσκοπίων «Ρlateau de Βure» που βρίσκεται στη Γαλλία και εντόπισαν την παρουσία του σακχάρου στο κέντρο της περιοχής. Οι προσομειώσεις που πραγματοποίησαν μετά την ανακάλυψη τούς έδειξαν ότι το σάκχαρο δημιουργήθηκε στην περιοχή πριν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στην περιοχή υπάρχει πλήθος ηλιακών συστημάτων και έτσι το σάκχαρο είναι πιθανόν να βρίσκεται σε περιβάλλον φιλόξενο για την ανάπτυξη της ζωής και πιο συγκεκριμένα σε κάποιους πλανήτες των τοπικών ηλιακών συστημάτων. Στην καλλιτεχνική απεικόνιση, οργανικά μόρια «πλέουν» μέσα στο διαστημικό κενό. ]]

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το θέμα είναι πού σοβαρό για τις γυναίκες, σχετικά με το θέμα της ανάρτησης βρήκα κι άλλες πληροφορίες, τις οποίες σας παραθέτω, χωρίς φυσικά να είμαι ο ειδικός:
[[ Αναταραχή στον ιατρικό κόσμο δημιούργησε μια νέα νορβηγική έρευνα, η οποία αναφέρει ότι ορισμένοι όγκοι που εντοπίζονται στις μαστογραφίες, μπορεί να είχαν μόνοι τους εξαφανιστεί και να μην είχαν ποτέ γίνει αντιληπτοί αν δεν είχε μεσολαβήσει η εξέταση. Όμως κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα του καρκίνου εξέφρασαν αμφιβολίες για τα ευρήματα και συνέστησαν στις γυναίκες να μην εγκαταλείψουν τους τακτικούς ελέγχους του στήθους τους με μαστογραφία, επειδή είναι μια τεχνική που σώζει ζωές, καθώς ανιχνεύει έγκαιρα τους όγκους.
Η έρευνα, υπό τον δρα Περ-Χένρικ Τσαλ του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Όσλο, κάλυψε ένα δείγμα 120.000 γυναικών, ηλικίας 50 - 64 ετών, που έκαναν μαστογραφία ανά διετία επί έξι χρόνια, και το σύγκρινε με ένα άλλο δείγμα 110.000 γυναικών ίδιας ηλικίας, που έκαναν μόνο μια μαστογραφία στο τέλος της εξαετούς περιόδου. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν περίμεναν να ανακαλύψουν διαφορές στα ποσοστά καρκίνου του στήθους, αλλά παρόλα αυτά βρήκαν 22% περισσότερους και πιο επιθετικούς όγκους στην πρώτη ομάδα με τις τακτικές μαστογραφίες.
Σύμφωνα με τους νορβηγούς ερευνητές, αυτό το εύρημα εγείρει την πιθανότητα ότι ορισμένοι καρκίνοι κάπως εξαφανίζονται μόνοι τους, με φυσικό τρόπο, αν και δεν υπάρχει βιολογικός λόγος που να εξηγεί κάτι τέτοιο, όπως παραδέχτηκε ο Τσαλ, η έρευνα του οποίου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. "Είμαστε οι πρώτοι που δημοσιοποιούμε μια τέτοια θεωρία", είπε ο Τσαλ. "Αυτό που λέμε, είναι ότι πολλοί καρκίνοι αυθόρμητα εξαφανίζονται ή υποχωρούν, επειδή δεν μπορούμε να τους βρούμε σε κατοπινούς ελέγχους. Δεν έχω βιολογική εξήγηση γι' αυτό".
Ο καρκίνος του στήθους είναι η κύρια αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο. Περίπου 465.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτή την αιτία και 1,3 εκατ. νέα περιστατικά διαγιγνώσκονται ετησίως, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου. Οι μαστογραφίες, καθώς και η ψηλάφηση του στήθους, θεωρούνται καθιερωμένες μέθοδοι για την έγκαιρη ανίχνευση πιθανού όγκου.
Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι γυναίκες μετά την ηλικία των 50 ετών κάνουν μαστογραφία κάθε δύο χρόνια, στη Βρετανία κάθε τρία, ενώ στις ΗΠΑ η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου συνιστά οι γυναίκες να κάνουν κάθε χρόνο την εξέταση, μετά τα 40 τους χρόνια.
"Η ιδέα ότι κάπως ορισμένοι καρκίνοι φεύγουν από μόνοι τους εντελώς, είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να την υποστηρίξουμε", δήλωσε ο Έρικ Βίνερ, διευθυντής του Κέντρου Ογκολογίας Στήθους στο Ινστιτούτο Καρκίνου Ντάνα-Φάρμπερ της Βοστώνης, μιλώντας εκ μέρους της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας.
Ο Μπομπ Σμιθ, διευθυντής της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου, δήλωσε ότι η νορβηγική ερευνητική ομάδα παρερμήνευσε τα στοιχεία και είπε ότι αμφιβάλλει κατά πόσον ένας σημαντικός αριθμός καρκίνων αυτοθεραπεύεται. "Φαντάζομαι πως μερικοί άνθρωποι ακόμα πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί. Δεν είναι ασυνήθιστο, συμβαίνει κάθε μέρα μια έρευνα που δημοσιεύεται, να είναι λανθασμένη".

Από την πλευρά τους, ο νορβηγοί ερευνητές αναγνώρισαν ότι πολλοί άλλοι γιατροί θα δείξουν σκεπτικισμό για τη θεωρία τους, όμως ανέφεραν ότι υπάρχουν ήδη 32 δημοσιευμένες περιπτώσεις καρκίνου του στήθους που υποχώρησε μόνος του, αν και ο αριθμός αυτός παραδέχτηκαν ότι είναι μικρός για μια τόσο συνηθισμένη ασθένεια.

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εφησυχάσει σε ένα θέμα, το οποίο πολύ μας είχε θορυβήσει παλιότερα, το θέμα του AIDS . Δυστυχώς έχουμε έξαρση των κρουσμάτων και το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα. Διαβάζουμε στη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

Ο φόβος, αλλά και η αμέλεια έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό ασθενών που έχουν μολυνθεί με το ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, να το μαθαίνουν όταν πλέον η νόσος έχει προχωρήσει και δίνει συμπτώματα... Οσο πιο νωρίς γίνεται η διάγνωση τόσο πιο επιτυχής είναι η θεραπεία, τονίζουν οι ειδικοί, όμως 37% των διαγνώσεων ετησίως στη χώρα μας αφορά περιστατικά σε προχωρημένα στάδια.

Για φέτος η αύξηση των νέων μολύνσεων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει το 25% και να κυμανθεί γύρω στο 28%, σύμφωνα με τους ειδικούς, που τονίζουν την ανάγκη για διαρκή ενημέρωση του πληθυσμού. Οι ειδικοί επισημαίνουν τη γενικότερη αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και την επανεμφάνιση της σύφιλης, ειδικά σε οροθετικούς ασθενείς.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, με αφορμή το 22ο Πανελλήνιο συνέδριο για τη νόσο, έγινε λόγος για εφησυχασμό και έλλειψη προφυλακτικών μέτρων, κυρίως στους νέους. Οπως μάλιστα αναφέρθηκε, η σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφύλαξη παρατηρείται σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα αύξησης.

Επίσης, το ανησυχητικό είναι ότι στη χώρα μας αντί όσοι έχουν επικίνδυνη ερωτική συμπεριφορά να προσέρχονται για έλεγχο έναν μήνα μετά την επαφή χωρίς προφύλαξη, έρχονται τις περισσότερες φορές όταν αρρωστήσουν, που σημαίνει ότι έχουν μολυνθεί αρκετά χρόνια με τον ιό και δεν ανταποκρίνονται τόσο καλά στη θεραπεία», εξήγησε ο Μ. Λαζανάς, παθολόγος - λοιμωξιολόγος, διευθυντής του Γ' Παθολογικού Τμήματος και της Μονάδας Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Υπάρχει όμως και άγνοια σε βασικά ζητήματα που αφορούν τη νόσο, καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν ότι πιθανότητα μόλυνσης υπάρχει ακόμη και από το προστατικό υγρό, το οποίο εκκρίνεται σε κάποιες περιπτώσεις πριν την εκσπερμάτωση και γι' αυτό πρέπει από την αρχή της ερωτικής πράξης να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Από τα νέα περιστικά στη χώρα μας υπολογίζεται πως το 59% θα πρέπει να λάβουν άμεσα φαρμακευτική αγωγή, τη στιγμή που ο μέσος χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει θεραπευτική αγωγή είναι μετά τα πέντε χρόνια από τότε που μολύνθηκε, σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων και διευθυντής της Ε' Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Αθ. Σκουτέλης.

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου Γ. Χρύσος τόνισε ότι σήμερα νέες θεραπείες επιτρέπουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, ενώ ακόμη και ζευγάρια που είναι ασθενείς του AIDS μπορούν να τεκνοποιήσουν βρέφος απαλλαγμένο από τη νόσο.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και στο πρόβλημα των ανασφάλιστων που έχουν μολυνθεί με τον ιό και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χορήγηση των φαρμάκων που πρέπει να λαμβάνουν. *

AIB FUNDING. είπε...

Μεγάλη Dr. Imoloa βοτανική ιατρική είναι η τέλεια θεραπεία για τον ιό HIV, μου διαγνώστηκε HIV για 8 χρόνια και κάθε μέρα ψάχνω πάντα για έρευνα για να βρω τον τέλειο τρόπο για να ξεφορτωθώ αυτή τη φοβερή ασθένεια γιατί πάντα γνωρίζω τι Χρειαζόμαστε γιατί η υγεία μας είναι στη γη. Έτσι, στην αναζήτηση στο διαδίκτυο έχω δει πολλές μαρτυρίες για το πώς ο Δρ imoloa μπορεί να θεραπεύσει τον ιό HIV με ισχυρά φυτικά φάρμακα. Αποφάσισα να έρθω σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο, ήρθα σε επαφή μαζί του για τα φυτικά φάρμακα που έλαβα μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών της DHL. Και με οδήγησε πώς. Τον ρώτησα για μια λύση για να πάρει βοτανοθεραπεία για δύο εβδομάδες. Και στη συνέχεια μου έδωσε εντολή να ελέγξω τι έκανα. Κοιτάξτε με (ΗΓΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ). Ευχαριστώ τον Θεό για τον Δρ Ιμόλοα για τη χρήση ενός ισχυρού φυτικού φαρμάκου για να με θεραπεύσει. έχει επίσης μια θεραπεία για ασθένειες όπως ασθένεια Parkison, κολπικό καρκίνο, επιληψία, διαταραχές άγχους, αυτοάνοσες ασθένειες, πόνος στην πλάτη, διαστρέμματα, διπολική διαταραχή, εγκεφαλικοί όγκοι, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακή νόσο, καρδιαγγειακή νόσο, διαταραχές, διπολική διαταραχή, όγκοι του εγκεφάλου, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια του τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαστρέμματα, διπολική διαταραχή, εγκεφαλικοί όγκοι, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακή νόσο, και συμπεριφορικές διαταραχές, κυστική ίνωση, υπέρταση, διαβήτης, άσθμα, αυτοάνοση μεσολαβούμενη αρθρίτιδα. Χρόνια νεφρική νόσο, αρθρίτιδα, πόνος στην πλάτη, ανικανότητα, φάσμα αλκοόλης φέτας, δυσμεμική διαταραχή, έκζεμα, καρκίνο δέρματος, φυματίωση, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, δυσκοιλιότητα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, καρκίνο οστού, καρκίνο πνεύμονα, πυρετός, ηπατίτιδα ABC, σύφιλη, διάρροια, ασθένεια του Huntington, οπίσθια ακμή, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νόσος του Addison, χρόνια νόσος, ασθένεια Crohn, κυστική ίνωση, ινομυαλγία, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ασθένεια μυελού των νυχιών, παράλυση, , Κακόηθες μελάνωμα, Μανία, Melorheostosis, Meniere's Νόσος, Μυκοπολυσακχαρίδωση, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Μυϊκή δυστροφία, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Νόσος Αλτσχάιμερ email- drimolaherbalmademedicine@gmail.com / ή {whatssapp ..... + 2347081986098}