Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ποιές βιταμίνες κρύβει κάθε πιάτο



Μπορεί η γνωστή παροιμία να λέει πως ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, όμως είναι σίγουρο πως... δεν αρκεί. Ο οργανισμός αυτή ειδικά την εποχή, με τις αυξημένες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις αλλά και τις αναπνευστικές λοιμώξεις να καραδοκούν, χρειάζεται ενίσχυση.
Με δυο λόγια χρειάζεται βιταμίνες, που κατά βάση θα του δώσουν τα απαραίτητα συστατικά ώστε να λειτουργήσει σωστά και να αντεπεξέλθει στα κρυολογήματα και τις γριπούλες που τον απειλούν! Ας δούμε λοιπόν -σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων- ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να «θωρακίσετε » το αμυντικό σας σύστημα και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να πάρετε επιπλέον και κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα.
Με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σχετίζονται κυρίως τα τρόφιμα που περιέχουν άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, καθώς και μέταλλα όπως ο σίδηρος ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.

ΠΗΓΗ και η συνέχεια του άρθρου ΕΘΝΟΣ.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την ανάρτηση ας τη διαβάσουν προσεχτικά οι αιρετοί της δημοτικής αρχής. Στα χρήσιμα μέταλλα δεν αναφέρεται το Cr(+6).
Το μέταλλο που αναφέραμε είναι καρκινογόνο!!!!!
Αν δεν θέλουν να μείνουν στην ιστορία των Βαγίων ως οι άνθρωποι που έπαιξαν επικίνδυνα με την υγεία αυτών, που τους τίμησαν με την ψήφο τους, ν' αφήσουν τους εγωισμούς στην άκρη και να δουν αμέσως το σοβαρό αυτό θέμα.
Τους έχουν βοηθήσει άνθρωποι του χώρου μας και είναι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν στην επιλογή της καταλληλότερης λύσης, αν τους το ζητήσουν.
Η επιστράτευση κοκορόμυαλων ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ φερέφωνων, που προκαλούν τους κατοίκους των Βαγίων, δείχνει ανευθυνότητα και πανικό. Προφανώς δεν τους βοηθάει και δεν τους τιμάει...