Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον: Ανακοίνωση



Ερήμην της Πρωτοβουλίας συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/11/08 το αίτημα που είχε υποβάλλει για ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη ρύπανση του νερού καθώς και τις προτάσεις που είχε καταθέσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το παραπάνω αίτημα είχε κατατεθεί στις 5/11/08 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
Ύστερα από τα παραπάνω η Πρωτοβουλία:
  • Θεωρεί απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής να συμπεριλάβει το σοβαρότατο αυτό θέμα στις λοιπές αιτήσεις, χωρίς να ειδοποιήσει κανένα μέλος της Πρωτοβουλίας, τη στιγμή μάλιστα που το παραπάνω αίτημα συνοδευόταν από 157 υπογραφές Βαγαίων πολιτών που συγκεντρώθηκαν ενδεικτικά.
  • Θεωρεί απαράδεκτη την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το θέμα της ενημέρωσης των κατοίκων των Βαγίων για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις στην υγεία τους από την κατανάλωση νερού από το δίκτυο ύδρευσης και τη βρύση του Κασνεσίου.
  • Θεωρεί τέλος απαράδεκτη την κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής όσον αφορά τη λήψη μέτρων τόσο για τον εντοπισμό των αιτιών όσο και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του νερού και

    δηλώνει ότι:
    • Θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της εξαντλώντας κάθε μέσο για τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των κατοίκων για καθαρό νερό.
    • Θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια σε κάθε απειλή για το περιβάλλον και την υγεία μας.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ EINAI ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αν δεν το έχετε πληροφορηθεί,από την 1-1-2007 στον Δήμο, έχει εγκατασταθεί και δίνει παραστάσεις,ζωντανός θίασος σύγχρονου «Θεάτρου Σκιών» (Καραγκιόζης για τους νεώτερους που ίσως δεν ξέρουν τον όρο).

Οι παραστάσεις δίδονται καθημερινά με θεατές όσους κατά τύχη παρευρίσκονται και κατά καιρούς,όταν υπάρχει νέο έργο,με προσκλήσεις σε συγκεκριμένα άτομα.

Στα έργα που παίζονται,συμμετέχουν με την σειρά που εμφανίζονται οι κατωτέρω:
Βεζύρης: O κ.Παντσαρ.
Καραγκιόζης: Ο κ.Πανμερκ.
Αγλαϊα (σύζυγος Καραγκιόζη) Η λαίδη
Βελή Γκέκας(ο ζόρικος που δέρνει) Ο κ. Γιωχατζ.
Μπαρμπαγιώργος: Ο κ.Δημφρος.
Μορφονιός O κ.Οδυχατζ.
Σταύρακας(ο ψευτόμαγκας): Ο κ.Σταμσακ.
Σιορ Διοννύσης(Νιόνιος): Ο κ.Θεοθεοδ.
Κολλητήρι: Ο κ.Πανστεφ.

Στο ρόλο του Χατζηαβάτη (ο προσκυνητής της εκάστοτε εξουσίας προκειμένου να εξασφαλίσει το ψωμί του,όμως εδώ γίνεται ανάποδα) ο Τεχνικός κ.Δημανας

Σαράϊ (Παλάτι του Βεζύρη) : Το Δημαρχείο.
Παράγκα του Καραγκιόζη : To νέο Δημαρχείο (λιοτρίβι).
Σκηνικά-κοστούμια-επιγραφές με χρυσά γράμματα κ.λ.π.):
O γνωστός-ΑΓΝΩΣΤΟΣ απολογητής,του Δημαρχιακού
εμφανούς έργου ιδιωτικών εξυπηρετήσεων.(δρόμοι κ.λ.π.)
και ο εσχάτως εμφανισθείς ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ.
Σκηνοθεσία : από τον κ.Δημαγγε.
Βοηθός σκηνοθέτη : Ο γνωστός και. μη εξαιρετέος κ. Θανβαγι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό,εκτός των ημερών που γίνονται πρόβες για τα νέα έργα οπότε καλούνται με προσκλήσεις αυστηρά μόνο πέντε άτομα,χωρίς μιλιά μεν θεματοφύλακες των παραστάσεων δε.
Κάθε Σάββατο απόγευμα, ο ραβδοσκόπος του Δήμου,ως άριστος γνώστης της Μαντικής Τέχνης,θα ερμηνεύει τα όνειρα που είδατε όλη την εβδομάδα δωρεάν.
Άλλη μια προσφορά του θιάσου !!!
Η σκέψη να κόβονται εισιτήρια απορρίφθηκε επειδή δεν συμφώνησαν στην μοιρασιά.
Στα διαλείμματα δεν πρσφέρονται γλυκά ή αναψυκτικά, παρά μόνο νερό με εξασθενές χρώμιο.
Στο τέλος κάθε θεατρικής σαιζόν,θα καλείται να σχολιάζει την επιτυχία της χρονιάς,ο γνωστός αναλυτής κ.Θεοπαπα.
Σε περίπτωση αλλαγής ηθοποιών για λόγους ανωτέρας βίας δεν σας πέφτει λόγος.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31-12-2010 , ημερομηνία λήξης της Σύμβασης και αποχώρησης του θιάσου.
Για τον νέο θίασο που θα εγκατασταθεί,την ευθύνη της συγκρότησης έχουν οι Δημότες.(Τα μάτια σας 1.000.014)
Το όλο εγχείρημα τελεί υπο την αιγίδα τέως υπουργού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η είσοδος δεν επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών,λόγω ακατάλληλου περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΓΙΩΝ
(Φτύστε μας να μη μας ματιάσετε)
Δια την αντιγραφή : ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν & "ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ" συντοπίτη και λογικά και άκρως έξυπνα, διορατικά και πραγματιστικά ομίλησες...
Δείχνοντας τον "Καραγκιόζ-μπερντέ"...
Και αποδίδοντας τη γελοιότητα των «δημοτικών μας ημερών»…
Και πραγματικά η διανομή των ρόλων έχει γίνει με "απόλυτη τάξη μεγέθους", με απόλυτη πρόταξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών κάθε ενός και με απόλυτη ευστοχία, που συνδέεται με το τι ακριβώς μπορεί να ερμηνεύσει και να υποδυθεί έκαστος εξ αυτών στο Δ.Σ των «δυστυχισμένων» Βαγίων και των ανύποπτων δημοτών αλλά και των «μακαρίως κοιμωμένων, ελαφρών συνειδήσεων» τους και των απαλαφρυμένων αντανακλαστικών...
Και μην λησμονείς "ΟΡΓΙΣΜΕΝΕ"-δικαίως- ότι:
"Δημοκρατία, είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει πως δεν θα κυβερνηθούμε από ανθρώπους καλύτερους από ότι μας αξίζει..."

Και βεβαίως για την περίσταση ας διαβάσουν και το παρακάτω ανέκδοτο οι συντοπίτες και ας βγάλουν τα δικά τους «πολιτικοδημοτικά» συμπεράσματα για τον «παράδεισο» (που ήθελαν…) και την «κόλαση» που βιώνουν λ.χ με (το CrVI) και τα αυτιά που δεν ιδρώνουν…

«Προεκλογική Εκστρατεία».
Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει: "Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;
"Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
"Δεν είμαι σίγουρη."
"Τότε", λέει ο Άγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην
Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."
Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση.
Εκεί η πολιτικός βλέπει
όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν
γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους
άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ.
Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα.
Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μίλαγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.
Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει: "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν."
Και ο Διάβολος της απαντά: "Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"
…………………………………………………………………………………………

Ανώνυμος είπε...

Να καταλάβουμε όλοι το Δημαρχείο - τα παιδιά μας με τους συμμαθητές τους επίσης να κάνουν διαμαρτυρία στο δημαρχείο- ή να κλείσουμε κάποιον δρόμο. Και να συντονιστούμε και με άλλους δήμους. Αλλιώς ...δεν παίρνουν χαμπάρι...Καθαρό νερό εδώ και τώρα. Τις αιτίες της επιμόλυνσης του νερού τις γνωρίζουμε. Τόσα δημοσιεύματα πια!!! Τα ΜΜΕ μιλάνε για το θέμα.. εμείς κοιμόμαστε ....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε(η) 1.59
Ευφυές και αντιπροσωπευτικό το ανέκδοτο,με προβληματίζει όμως ο "ορισμός" της Δημοκρατίας.Η σχετική απαισιοδοξία που αποπνέει.Δηλαδή δεν υπάρχει διέξοδος? Η πάλη για το καλύτερο αύριο,θα καταπνίγεται απο τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θα χειραγωγείται απο ανθρωπάρια που δεν διαθέτουν δίαυλο επικοινωνίας με την ορθή σκέψη? Εκεί φθάσαμε? Μάταιος κάθε αγώνας? Πρόσεχε,δέν σε κατακρίνω.Σκέπτομαι φωναχτά για να αντιδρώ και να σε καλέσω και σένα στην αντίδραση.Στο τέλος "οι Μήδοι θα διαβούνε",όμως πρέπει αν όχι να αντιστρέψουμε το "διάβα" τους,τουλάχιστον να τους καθυστερήσουμε,δίνοντας χρόνο και παράδειγμα στους νεώτερους.
Ο παππούς που φυτεύει ένα μικρό
δεντράκι,ούτε στον ίσκιο του θα κάτσει,ούτε τους καρπούς του θα γευτεί,έλεγε ο θεατρικός Παππαφλέσας.Κατανοητό,έτσι?
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρέψει ο φίλος μας ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, να δώσω λίγες πληροφορίες για το “θέατρο σκιών” ή κοινώς “Καραγκιόζη”.
Tο “θέατρο σκιών” εξακολουθεί να μας γοητεύει όχι μόνο με το μοναδικό αίσθημα που γεννά το παιγνίδι του φωτός και της σκιάς, αλλά και με τον δραματουργικό τρόπο του, που εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε να τον αναζητήσουμε στον τρόπο του αρχαίου δράματος, δηλαδή της τραγωδίας, της κωμωδίας και του σατυρικού δράματος. Εδώ μπορούν να εναρμονίζονται το τραγικό με το κωμικό χωρίς να γίνονται τραγελαφικά.
Ο ελληνικός Καραγκιόζης αποτελεί συμπύκνωση του λαϊκού πνεύματος και εκφράζει εμπειρίες από την πολιτική και κοινωνική ζωή του λαού, με στόχο την ψυχαγωγία του.
Με κύρια εκφραστικά μέσα τον μπερντέ, το λόγο, τη μουσική και το τραγούδι καθώς και τις φιγούρες που κατασκευάζονται είτε από δέρμα είτε από χαρτόνι, ο καραγκιοζοπαίχτης δημιουργεί πίσω από τον περντέ έργα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, τις λαϊκές μυθιστορίες και τη σύγχρονη καθημερινή ζωή.
Το θέατρο σκιών είναι πάρα πολύ διδακτικό. Ο Καραγκιόζης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό την φτωχική παράγκα αγωνίζεται να νικήσει το ανθρώπινο δυναμικό και την ισχύ του πολυτελέστατου Σεραγιού.
Παραδόξως, τα καταφέρνει, παρά τα ηττοπαθή κηρύγματα του Χατζηαβάτη, να νικήσει το Σεράι πότε με την τόλμη και πότε με την διπλωματία. Πάντα όμως καταφέρνει να διατηρήσει την λαϊκή του ταυτότητα καθώς και να βοηθήσει τους συνανθρώπους του όταν χρειάζονται βοήθεια.
Το μεγαλείο όμως είναι ότι η παράγκα παραμένει παράγκα. Ο Καραγκιόζης δεν εξαγοράζεται, δεν πουλάει τη συνείδησή του, ώστε η παράγκα να γίνει βίλλα πολυτελείας. Αυτό σημαίνει πως παραμένει ο πραγματικός λαϊκός , πως δεν ξεπουλιέται, δεν χάνει τις ρίζες του, ούτε απαρνιέται τους ομοίους για να γίνει τάχα σπουδαίος και δυνατός, μα στην ουσία υπηρέτης του Σεραγιού.
Ο Καραγκιόζης είναι ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, του τόσο φτωχού που έχει πια απαρνηθεί κάθε ιδιωτική φροντίδα κι έχει εξυψωθεί σε εύθυμη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής. Είναι αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ' αστεία του, αλλά καλόκαρδος στο βάθος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν' ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει και προ πάντων τον ίδιο τον εαυτό του. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του. Καρπαζώνει προθυμότατα, δέρνει αλλά και δέρνεται. Είναι ευφυολόγος, ετοιμόλογος και αστείος, ποτέ όμως γελοίος. Δεν είναι ταπεινός, ούτε όταν δέρνεται. Το δέχεται κι αυτό σαν μια κακοτυχία του και σαν συνέπεια της κακοκεφαλιάς του, με την ίδια εύθυμη εγκαρτέρηση και το ίδιο ειρωνικό του κέφι.
Δέχεται τη θέση του και τη φτώχεια του με χιούμορ κι αξιοπρέπεια. Με την εξυπνάδα του θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τους γύρω του για να περάσει καλά αν όχι για να πλουτίσει. Μα δεν το κάνει, γιατί κατά βάθος είναι τίμιος. Και μας δείχνει τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον αλαζόνα γιάπη,τον διαπλεκόμενο μεγαλοεργολάβο και μάνατζερ των πολυεθνικών τον ξερόλα πολιτικό, τον έτοιμο να πουληθεί για την βελούδινη καρέκλα.
Ο Καραγκιόζης κάθε άλλο, παρά “καραγκιόζης” είναι, όπως έχουν καταντήσει οι ασχολούμενοι με τα κοινά.

Φίλε ΟΡΓΙΣΜΕΝΕ, με την αντιπαραβολή προσώπων, σίγουρα μείωσες τον Καραγκιόζη…
Και κάτι άλλο, στο “θέατρο σκιών” που έδωσες, υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα- σκιές του εαυτού τους και του ρόλου τους- που τους άφησες επ’ έξω…

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΑΜΩΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό, που είπες, είναι το μόνο σίγουρο...Αυτό έχω κάνει...

Ανώνυμος είπε...

NAI NAI ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΡΟΛΛΟΥΣ
ΟΡΓΙΣΜΕΝΕ !!!!!
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ ΠΑΙΔ΄ Μ

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Συντοπίτες και συνομιλητές,καλοδεχούμενη η ποικιλία των αντιδράσέων και τα γέλια που προκάλεσε η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το "Θέατρο Σκιών".Αρα,ούτε το
χιούμορ μας λείπει,ούτε η δυνατότητα αυτοσαρκασμού,ούτε η
σατιρική διάθεση για όσα στραβά κι
ανάποδα συμβαίνουν στο Δήμο μας,
για τα οποία έχουμε και εμείς ευθύνη.
Ο,τι γράφηκε ήταν μια ιδέα,μια έμπνευση,απο αυτές που προκύπτουν
ξαφνικά,χωρίς να το επιδιώκει κάποιος.Ταίριαζε άριστα με πρόσωπα
και καταστάσεις,αν και έχω την γνώμη οτι υπάχει πληθώρα γεγονότων,
(συσκέψεις,αποφάσεις ενέργειες)
στον συγκεκριμένο χώρο,που μπορούν
να δώσουν άφθονο "υλικό"σε σατιρικό
συγγραφέα ή χρονογράφο.
Δεν έχω τέτοιες ικανότητες,επομένως
σας παρακαλώ μη με πιέζετε.
Υπόσχομαι βέβαια πώς ό,τι καλό
προκύψει,θα αναγραφεί άμεσα.
Πλήν κραυγαλέων περιπτώσεων( π.χ.
Δημανασ) που έχει πλήρως αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενος τις
"καταστάσεις"και την ασυδοσία που
του παρέχει ο θίασος,η άποψή μου είναι οτι οι υπάλληλοι ενεργούν και
κινούνται,σύμφωνα με τις οδηγίες(?)
που δίνουν(?)οι ανύπαρκτοι.Ως εκ
τούτου είναι μερικώς υπεύθυνοι.
Εξ άλλου, ποιός απο εμας στην ζωή του δεν έχει εκφράσει ωχαδερφισμό
σε αρκετές κρίσιμες στιγμές?
Τούς αφήνουμε ήσυχους λοιπόν,αλλά
με την υπόμνηση οτι αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και επομένως,αν αποκτήσουν "κακές
συνήθειες",θα "σκοντάψουν".
Φίλε ΔΑΜΩΝ,ως προς τον χαρακτήρα
του Καραγκιόζη,έχεις δίκηο.Είναι
ο λαϊκός ήρωας που με τεχνάσματα
και εξυπνάδα,επιβιώνει χωρίς να προσκυνά.Στήθηκε έτσι,μέσα στην
Τουρκοκρατία,δείχνοντας έξυπνα και
καλυμμένα,αξιοπρεπή τρόπο αντίδρασης (έναντι του προσκυνητή
Χατζιαβάτη ή Χατζατζάρη όπως τον
αποκαλούσε ειρωνικά και απαξιωτικά)
στην αδυσώπητη εξουσία.
Το θέατρο Σκιών όμως,συνέχισε και
μετά την απελευθέρωση επειδή αγαπήθηκε απο τον απλό κόσμο.Τα
καμώματά του και οι πονηριές του
όμως,έμειναν (κακώς βέβαια) να
χαρακτηρίζονται ως πράξεις ανυπόληπτου και αφερέγγυου κατεργάρη (καραγκιοζιλίκια).
Πράξεις που ενσαρκώνονται δυστυχώς
στους τοπικούς μας άρχοντες και όχι μόνο!
Ο Σπαθάρης,ο Σπυρόπουλος,ο Μόλλας
και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,Δημιούργησαν
πάμπολλους χαρακτήρες στην πορεία.
Θυμούμαι ελάχιστους και πάντως όχι
τους κατάλληλους για να συνεχίσω
τα σχόλια στο ίδιο στύλ.
Οσον αφορά στην Αντιπολίτευση,τους
"περιέγραψα" σαν πεντάδα που καλείται με προσκλήσεις στις παραστάσεις(και πράγματι έτσι γίνεται στα Δ.Σ.),χωρίς μιλιά και
ταυτόχρονα θεματοφύλακες των παραστάσεων!Το τελευταίο πιστεύω
οτι είναι η βαρύτερη ιδιότητα που
μπορεί κάποιος να προσάψει σε Αντιπολίτευση,εδώ όμως αποδίδει
δυστυχώς την πραγματικότητα.
Με αυτά που λέω θα βγεί κάποιος αντίστοιχος με τον ανεκδιήγητο
Δημοτικό,υπερασπιζόμενος την δράση
των Γρηγόρηδων και των υπολοίπων παροτρύνοντάς μας,είτε να ζητήσουμε
τα πρακτικά των Δ.Σ.απο το Δημαρχείο είτε να τους
συναντήσουμε στο δρόμο,αφού κυκλοφορούν ανάμεσά μας,αιτούμενοι
ενημέρωση!!!Είναι βέβαιος ο ερίφης
οτι θα καταδεχθούν να μας απαντήσουν!!!ΕΥΓΕ Δούκες και Μαρκήσιοι! Το πόπολο σας ευγνωμονεί
για την καταδεκτικότητά σας!
Ξέφυγα όμως και θα αρχίσω να κουράζω.Σταματώ λοιπόν και περιμένω
ανυπόμονα,όπως οι περισσότεροι πιστεύω,την επιστροφή του τρυποκάρυδου.
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συστηνομαι.Eχω διατελεσει Κοινοτικος Συμβουλος ,στην πρωην Κοινοτητα Βαγιων.Γνωριζω για την λειτουργια αυτης της ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.Την θεωρω σημαντικη, περα απο τις οποιεσδηποτε αντιρρησεις μου ,κυριως για τις υπερβολες που γραφονται πολλες φορες και μαλιστα με προσβλητικο τροπο.Δεν εχω γνωσεις χειρισμου ηλεκτρονικου υπολογιστη και ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Κατα περιοδους μου τυπωνουν αυτα που γραφονται εδω στις αναρτησεις και στα σχολια.Παρακαλεσα να γραψουν δυο λογια που πηγαζουν απο την δικη μου φτωχη εμπειρια.Θελω να περιοριστω και να σας μιλησω μονο για την λειτουργια του Δημοτικου Συμβουλιου και των Δημοτικων Συμβουλων.Τα Συμβουλια ,ηταν και εξακολουθουν να ειναι δημοσια και μπορει να τα παρακολουθησει ο οποιοσδηποτε ,οποτε το θελησει.Αραγε ,πιστευω οτι τοσα χρονια ,εχουμε σαν απλοι δημοτες ,εστω την ελαχιστη ευθυνη της πραγματικης και αμεσης ενημερωσης.Επισης οι Συμβουλοι εκφραζουν τις αποψεις τους και ψηφιζουν αναλογως και παντα με ελευθερη συνειδηση και με γνωμονα το κοινο καλο συμφερον του τοπου και των δημοτων.Οι αποψεις των Συμβουλων ,αλλα και οι προτασεις και το αποτελεσμα της ψηφοφοριας καταγραφονται στα πρακτικα, τα οποια επισης δημοσιευονται και υπαρχει και η νομικη δυνατοτητα να λαβουν γνωση οι δημοτες.Επομενως, απορρεει αλλη μια ευθυνη για εμας τους δημοτες, που δεν επιδιωκουμε συνειδητα ,να εχουμε μια τετοιου ειδους επισημη και καθολα νομιμη ενημερωση.Τελος ,θελω να επισημανω οτι η παρουσια των δημοτων στα Δημοτικα Συμβουλια ισχυροποιει τον θεσμο της λαϊκης συμμετοχης,που ολοι επικαλουμαστε ,αλλα δυστυχως αποφευγουμε.Μεγαλες οι ευθυνες των Δημοτικων Αρχοντων,μεγαλυτερες ομως του Κυριαρχου Λαου.Ευχαριστω για την φιλοξενια,πιστευοντας οτι συμβαλλω στην καλλιεργεια σοβαρου διαλογου και προβληματισμου.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ=ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ=ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙ ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ=ΜΑΛΑΚΟΚΑΡΥΔΟΣ ΡΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΡΙΛΙΚΙΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ.ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΑΚΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ;ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ,ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ.ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ.ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΑ.ΛΑΜΟΓΙΑ.ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ.ΓΛΥΦΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πρωην δημοτικε συμβουλε πολυ καλη η παρεμβαση σου και συμφωνω μαζι σου,αλλα αυτα που λες, δεν ισχυουν για το τωρινο συμβουλιο. θα ηθελα να παρακολουθησεις ενα δημοτικο συμβουλιο και δεν θα πιστευουν τα ματια σου, και τα αυτια σου, αυτα που γινονται και τοτε θα καταλαβεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8.31 ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (8:31 μμ). ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΠΝΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΕ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (8:31 μμ) και εσύ, πρώτα ηρέμησε διότι ακόμη είναι η αρχή. Τώρα που πολλα βλέπουν το φώς πολλά θα δεις.

Αυτή η καταραμένη τεχνολογία τι κάνει!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χυδαίε ανώνυμε 8.31. Από τον τρόπο που βρίζεις κατάλαβα ποιος είσαι. Όταν προκαλείς να βγουν οι μάσκες, πρώτα πρέπει να την βγάλεις εσύ. Εμείς στην κουβεντούλα γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε να κάνουμε χιούμορ. Οι άξεστοι και οι χοντράνθρωποι δεν καταλαβαίνουν από καλαμπούρι και πειράγματα.
Αν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα με καλέσεις να έρθω στο δημαρχείο να παραβγούμε με επιχειρήματα, σου υπόσχομαι πως θα έρθω- μπέσα ρε καρντάσι. Αλλά θα έχεις βγάλει πρώτος τη μάσκα για να δω αν έχω να κάνω με άντρα. Άντρες δεν είναι αυτοί που βρίζουν ή που δέρνουν, αλλά αυτοί που δεν κρύβονται. Και βρίζεις, δείχνοντας πως έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία σου, πως νιώθεις να τρίζει η καρέκλα σου, μέσα από την ανωνυμία σου.
Αν είσαι εκλεγμένος και μας καλείς στο δημαρχείο σαν αιρετός, φυσικά και θα έρθουμε. Αρκεί να μας καλέσετε. Όχι όπως κάνατε με το αίτημα της πρωτοβουλίας. Συζητήσατε αίτημα με απόντες αυτούς που το έθεσαν.
Αν είσαι υποστηρικτής της δημοτικής αρχής, ζήτησε να κάνουν δημόσιο διάλογο, στο 1ο δημοτικό, σε καφενείο, στο ΚΑΠΗ ή όπου θέλετε για τα καυτά θέματα που μας απασχολούν και τα οποία έχουμε ζητήσει, αλλά τα κάνετε γαργάρα και θα δούμε δημόσια ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Τολμήσαμε να κάνουμε συγκέντρωση για το νερό για να πούμε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος από το Cr(+6). Εσείς γιατί δεν κάνετε για να πείσετε πως είμαστε συκοφάντες ή γιατί δεν μας κάνετε μήνυση;
Ελέγχεστε για συγκεκριμένα πράγματα, που τα ξέρετε, και δεν κάνατε καμία κίνηση. Κι αφού η αντιπολίτευση είναι και δεν είναι παρούσα, τα ακούτε από αυτούς που έχουν πρόσβαση στο blog.
Δεν πάμε να σας φάμε την εξουσία, είναι όλη δική σας. Ξεχάσατε όμως πως έχουμε δημοκρατία και σε κάθε θέμα που είναι αντίθετο με το "κοινό καλό" θα σας στεκόμαστε εμπόδιο, εκτός κι αν μας φέρετε τα τανκς. Τι θα πει δηλαδή πως σας εκλέξαμε και θα δεχτούμε όσα κάνετε. Για ποιούς μας περάσατε, για ραγιάδες; Δεν σας τα 'πανε καλά...
Τα πουστριλίκια μας είναι άγνωστα, δεν τα χρησιμοποιήσαμε στη ζωή μας. Τέτοια κάνουν μόνον αυτοί που "χρησιμοποιούν" την πολιτική και οι παρατρεχάμενοί τους.
Δείξε πως φοράς παντελόνια, κάλεσέ μας επώνυμα, κι όλοι εμείς οι μαλάκες θα σου δείξουμε πως κάθε άλλο παρά μαλάκες είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ(ΚΗΡΙΚΟ)Υ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Η ΚΟΤΟΥΛΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ!!!
ΜΙΑ ΤΟ 6ΣΘΕΝΕΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΕΜΑΘΑ ΝΑ ΚΑΚΑΡΙΖΩ Η ΚΟΤΑ
(η ΚΟΤΟΥΛΑ)

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΠΑΛΗΟΛΑΜΟΓΙΑ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΛΕΙ ΕΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ 31-12-2010.ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ.ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΑΠΟΚΡΗΕΣ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΣΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ.ΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ.ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΕΣ.ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ.ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΕΣ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΙΚΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 5.16. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ, ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8.31 της 5/12. Δέχτηκα την πρόκλησή σου και σου απόδειξα πως φοράω παντελόνια. Σου είπα "μπέσα ρε καρντάσι". Πέρασαν δύο 24-ωρα μα απάντηση δεν πήρα. Έχω κάθε δικαίωμα να σου ανταπαντήσω πως είσαι πολύ χύμα, γιατί απόδειξες περίτρανα πως ο τσάμπα μάγκας είσαι εσύ. Πως τα παντελόνια τα φοράς για καμουφλάζ.
Φιλαράκο, οι άντρες δεν φαίνονται από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις...

Ανώνυμος είπε...

Α!! ΡΕ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΜΠΕΣΑ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΔΩ ΖΕΙΣ.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.