Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Συντονιστική Επιτροπή Βαγαίων Αγροτών



Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου της 22/01/2009

Η συντονιστική επιτροπή του αγώνα των Βαγαίων αγροτών μαζί με τα μέλη της νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει και να ενημερώσει τους πολίτες των Βαγίων που ενδιαφέρονται, ρωτάνε για εμάς και συμπαρατάσσονται μαζί μας στο δύσκολο αγώνα μας.
Ζητάμε και θέλουμε την κατανόηση από τους διερχόμενους στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία που υφίστανται στα μπλόκα των αγροτών, αν και οι άνθρωποι υπομένουν και κατανοούν και σε πάμπολλες περιπτώσεις συμπαρατάσσονται και ενισχύουν τις φωνές μας και προβάλλουν μαζί μας το δίκαιο του αγώνα μας.
Ο αγώνας μας, ετούτη τη στιγμή, βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή του. Βασική προϋπόθεση είναι η ηθική και ψυχική τόνωση όλων όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για να μπορέσουν να αντέξουν.
Οι ώρες παραμονής στο μπλόκο είναι πολλές και περιέχουν ένταση, ορθοστασία, πείνα, δίψα και καιρικές συνθήκες. Οι νύχτες στην εθνική οδό είναι κρύες, η αγωνία μεγάλη, η ευθύνη απέναντι στους αγωνιζόμενους και μη αγρότες καθώς και στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας- τους νέους αγρότες-βαριά. Όλα αυτά ατσαλώνουν την ψυχή και το κορμί μας για να αντέξουμε μέχρι τέλους , όποιο και να ’ναι αυτό.
Ζητάμε απ’ όλους τους αναγνώστες της ιστοσελίδας να ενστερνιστούν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας και να σταθούν αρωγοί στους αγώνες μας και εάν είναι δυνατόν να μεταφέρουν και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας το κλίμα αυτό.
Σας παρακαλούμε επίσης στο μέτρο των δυνατοτήτων σας να επισκέπτεστε όποτε μπορείτε το μπλόκο στο Κάστρο, γιατί βλέποντάς σας δίπλα μας νιώθουμε ανακούφιση και τονώνεται το ηθικό μας - μόνο και μόνο ανταλλάσσοντας μαζί σας μια χειραψία- για να συνεχίσουμε.
Πεποίθησή μας είναι ότι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον φτάσουμε μέχρι τέλους, ώστε κάποια από τα χρόνια προβλήματά μας να λυθούν και σε άλλα να δρομολογηθεί η λύση τους. Ίσως ορισμένα απ’ αυτά συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι νέοι αγρότες μαζί με τους παλιότερους έχουν όμως σαν μέλημά τους να συνεχιστεί να συζητείται το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, να προβάλλεται εύστοχα και να γίνεται ενημέρωση των μελών μας για να διεκδικούμε συντονισμένα και δυνατά τα αιτήματά μας.
Ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε να πληροφορηθείτε για τα προβλήματά μας-που επί χρόνια μας ταλανίζουν φτάνοντας φέτος στο αποκορύφωμά τους αφού έμειναν όλοι οι αγρότες ουσιαστικά χωρίς εισόδημα- και τις θέσεις μας

Η Συντονιστική Επιτροπή
Βαγαίων Αγροτών

ΔΕΝ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθες βράδυ αργά στο ΣΤΑΡ Λαμίας Βασίλης Π.Θεοδώρου(=κοκινη κομπρέσορ,4χ4 τρακτέρ πολυ μεγάλα.Πιό παλια πολλαααααααααααααα βαμβάκια Σήμερα πρωίοι φίλοι του Βαγαίου δημαρχου Απ.Δελαβέκουρας και Σωτήρη τον Ανυφαντή απο το ΠΑΣΟΚ (=μπόχα και μπάχαλο στην Ενωση........καιπολλές ξανθιές 'κυρίες' τεως Αναατολικού μπλόκ).Απο αυτούς δουλειά κανένας.Αν έκανε και ζήταγε ο Χατζηγάκης τις δηλώσεις εκεί που πάνε για μαλί θα βγαίναν κουρεμένοι....αμέσως όπου φύγει-γύγει απο τα μπλόκα.Κανένας μικρομεσαίος αγρότης απ΄αυτούς που λέει η Παπαρήγα.Να λέμε τα πράματα οπως πρέπει......Να μαζεψετε αυτους απο τα μλόκα σας κάνουν κακό...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΒΑΡΑ ΤΑ ΔΙΠΛΟΚΑΜΠΙΝΑ ΕΧΟΥΝ 25000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ? ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στον υπουργό Γεωργίας,που δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί,στα αρχιλαμόγια αγροτοπατέρες που πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια και στα θύματά τους που κάποτε πρέπει να γίνουν και υπεύθυνοι πολίτες.
Γράφηκε πάνω στους στίχους παλιού λαϊκού τραγουδιού,με προσαρμογή τους στην παρούσα κατάσταση και επομένως μπορεί να τραγουδηθεί και να χορευτεί σε ρυθμό χασάπικου όπως το πρωτότυπο.Για όσους θυμούνται παλιά λαϊκά,το τραγούδι άρχιζε: "...Θέλω να πάψεις να γελάς,θέλω να κλαίς..." και ήταν το ανάθεμα της ψυχής,πρός την άπιστη που δεν σεβάστηκε τίποτα.
Όπως περίπου ο σημερινός υπουργός, κάποτε πολέμαρχος υπερασπιστής του δίκιου των αγροτών,που τώρα πάσχει απο έλλειψη μνήμης και κρίσης.Καλή ανάγνωση και,γιατί όχι,καλή διασκέδαση,όσο μπορείτε.

"Θέλω να σκάσεις,μη μιλάς,θέλω να κλαίς
όπως εμείς και τ'άλλα θύματά σου,
δεν θέλω άλλες παπαριές ούτε να λές
τα βρωμερά μεγάλα ψέματά σου.

Ρε Σαλβατόρε σταφιδόμουρη γιαγιά,
με το τρακτέρ που πήγαινες σαφάρι,
σε κυνηγάει τώρα πιά η αγροτιά,
απο τον Εβρο ως το Σχηματάρι.

Θέλω να βγεί απ'τη Βουλή και να χαθεί,
η πονηρή σου φάτσα και να βλέπω,
να μου ζητάς την ψήφο να εκλιπαρείς
κι εγώ κορόϊδο να μην ξαναπέφτω.

Όπως εγώ τώρα βοήθεια ζητώ,
θέλω να δώ και σύ να ζητιανεύεις,
με κάθε εφραίμ συφοριασμένο ερπετό,
να σου χτυπώ το ντέφι να χορεύεις.

Θέλω να σκάσεις,μη μιλάς,θέλω να κλαίς,
και ξεχασμένος στο εξής να μείνεις,
σε μιά ρεμούλα κάποια μέρα απ'τις πολλές,
άλατος στήλη θέλω πιά να γίνεις.

Παλιοτομάρια κι αρχικλέφταροι μαζί,
απατεώνες αγροτοπατέρες,
της εξουσίας της ρεμούλας ειδικοί,
μείνατε χρόνια ίδια λέσια,λέρες.

Ρε φουκαριάρη κοροϊδάρα γεωργέ,
είναι καιρός νομίζω να φροντίσεις,
τους τενεκέδες με τ'αλέτρι το σινιέ
γερά στα σκέλια μέσα να κλωτσήσεις"

Αυτό,σαν συμπαράσταση σ'αυτούς που πραγματικά δουλεύουν τη γή,μοχθούν να κάνουν οικογένεια και να μεγαλώσουν παιδιά,αλλά συμμορίες επιτήδιων καιροσκόπων,τους κλέβουν τον κόπο τους.Με την ευχή γρήγορα να καταφέρουν να πετάξουν απο πάνω τους τις βδέλες,ανεξαρτήτως ονόματος,ιδιότητας και κοματικής απόχρωσης.Όλες οι βδέλες αίμα πίνουν και όλα τα παράσιτα εις βάρος άλλων θεριεύουν.
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Χθες βράδυ αργά στο ΣΤΑΡ Λαμίας Βασίλης Π.Θεοδώρου(=κοκινη κομπρέσορ,4χ4 τρακτέρ πολυ μεγάλo.Πιό παλια πολλαααααααααααααα βαμβάκια Σήμερα πρωί οι φίλοι του Βαγαίου δημαρχου Απ.Δελαβέκουρας καιο φίλος του Κατσιμπάρδη αλλά και του Μπασιάκου Σωτήρης Ανυφαντής (=μπόχα και μπάχαλο στην Ενωση........καιπολλές ξανθιές 'κυρίες' από το τεως Αναατολικό μπλόκ).Απο αυτούς δουλειά κανένας. Αν έκανε και ζήταγε ο Χατζηγάκης τις δηλώσεις εκεί που πάνε για μαλί θα βγαίναν κουρεμένοι....αμέσως όπου φύγει-γύγει απο τα μπλόκα.Κανένας μικρομεσαίος αγρότης απ΄αυτούς που λέει η Παπαρήγα.Να λέμε τα πράματα οπως πρέπει......Να τους μαζεψετε όλους αυτους απο τα μλόκα γιατί σας κάνουν κακό...και ο κόσμος δεν σας υποστηρίζει.Χθές βράδυ αργά στη συζήτηση στο ΣΤΑΡ οταν μια γιατρίνα τους είπε οτι κλείνουνε τους δρόμους και δεν μπορούνε να μεταφέρουνε ασθενείς αλλά και ότι αυτοί όλοι είναι τακτοποιημένοι αντι να κλείσει το στόμα της είπε οτι να μη μιλάει γιατί οι γιατροί πέρνουν φακελάκια....