Για να αποφύγεις τα δάκρυα στο ξεφλούδισμα του κρεμμυδιού, το ραντίζεις με λίγο ξίδι όταν βγάλεις τον πρώτο φλοιό.
● Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια, πριν το σοτάρισμα, ρίξε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
● Αν θέλεις τα τηγανητά κρεμμύδια να γίνουν πιο τραγανά, πριν τα βάλεις στο τηγάνι, απλά, τα βουτάς σε ένα μπολ με γάλα.
● Για να απολαύσεις μια ιδιαίτερη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι στη μαργαρίνη, όταν σοτάρεις τα κρεμμύδια.
● Στην περίπτωση που θέλεις να ψήσεις τα κρεμμύδια ολόκληρα, τους κάνεις 1-2 τρύπες με ένα αιχμηρό αντικείμενο, έτσι ώστε οι ατμοί που θα δημιουργηθούν, να μπορούν να βρουν διέξοδο διαφυγής και τα κρεμμύδια να μη διαλυθούν.
● Αν κόψεις κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σου, τρίψε τα καλά με λίγο κυπριακό καφέ. Ακόμα, μπορείς να βάλεις λίγο καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας, για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές.
● Για να καθαρίσεις τον καμένο πάτο της κατσαρόλας σου χωρίς τρίψιμο, βάλε ένα κρεμμύδι κομμένο να βράσει για λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου