Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Οι παλαιότερες σπηλαιογραφίες στη Σλοβενία ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Καρστ


Δύο Σλοβένοι σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν τις παλαιότερες σπηλαιογραφίες στη χώρα, όπως επιβεβαιώθηκε από ειδικούς.
Οι σπηλαιογραφίες της ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου εντοπίστηκαν μαζί με θραύσματα πήλινων σκευών και οστά σε σπήλαιο στην περιοχή Καρστ, μετέδωσε, χθες, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Σλοβενίας RTV Slovenija.
Οι επιστήμονες Μπόγιαν Βολκ και Άντρεϊ Μίχεβτς ανακάλυψαν τον περασμένο χρόνο τις σπηλαιογραφίες, που φαίνονται σαν σειρά κόκκινων γραμμών, στη διάρκεια επίσκεψης στο σπήλαιο, κοντά στην πόλη Σέζανα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Βάσει της χρονολόγησης, με τη μέθοδο του άνθρακα 14, επιβεβαιώθηκε ότι το σπήλαιο κατοικούνταν πριν από 7.000 χρόνια.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αρχαιολογικού ινστιτούτου της Σλοβενικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, Άντον Βέλουστσεκ, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τις παλαιότερες σπηλαιογραφίες στη Σλοβενία.
Ο Άντρεϊ Μίχεβτς, ένας από τους ερευνητές που ανακάλυψαν την τοποθεσία, δήλωσε ότι το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε εμφανίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές.

ANA-MPA

1 σχόλιο:

δαμ-ων είπε...

Μια μικρή έρευνα στα σημερινά δημοσιεύματα, δίνει ηχηρή απάντηση σε όλους τους φιλοσημίτες, που υποστηρίζουν πως το κέντρο του κόσμου είναι ο περιούσιος λαός του Θεού. Δυστυχώς και στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν ότι ο πολιτισμός μας είναι προϊόν επίδρασης των Σημιτών. Σε αυτούς απευθύνω τα παρακάτω αποσπάσματα από τον σημερινό τύπο:

[[ «Μινωικής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες στο Ισραήλ»

Τοιχογραφίες Μινωικού στιλ, τις μοναδικές μέχρι σήμερα, ανακάλυψαν ισραηλινοί αρχαιολόγοι του πανεπιστημίου της Χάιφα, στην πόλη Τελ Κάμπρι. Οι τοιχογραφίες, είναι παρόμοιες σε στιλ με αυτές που βρέθηκαν στο Αιγαίο (Κρήτη και Σαντορίνη) και χρονολογούνται πριν από 3.600 χρόνια περίπου.
Επρόκειτο για μια συνειδητή επιλογή των ηγεμόνων Χαναναίων εκείνης της εποχής, οι οποίοι ήθελαν να υιοθετήσουν την Μεσογειακή κουλτούρα της Δύσης και όχι εκείνη της Μεσοποταμίας και της Συρίας, όπως είχαν κάνει άλλες πόλεις στην περιοχή.
Οι τοιχογραφίες, σε τιρκουάζ-μπλε φόντο, ανακαλύφθηκαν κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο και έρχονται να προστεθούν σε άλλες παρόμοιες Αιγαιακού στιλ που έχουν βρεθεί στο Τελ Κάμπρι σε προηγούμενες ανασκαφές.
Επίσης σε προηγούμενες ανασκαφές, είχε ανακαλυφθεί μια τοιχογραφία παρόμοια με αυτές του πολιτισμού του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη. Το ότι αυτό δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός, αποδεικνύεται πλέον, κατά τους ερευνητές, από το ότι η νέα ανασκαφή έφερε στο φως παρόμοιες τοιχογραφίες, που δείχνουν ότι η πόλη δεν είχε απλώς περιστασιακές εμπορικές σχέσεις με τον Αιγαιακό και Μινωικό κόσμο, αλλά προτιμούσε επίσης να "συγγενεύει" πολιτισμικά μαζί τους.]]

Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση, ως λαός, να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά όση σκουριά κι αν υπάρχει στους εγκεφάλους των σημιτόφιλων, θα πρέπει να δεχθούν τις επιστημονικές αποδείξεις. Να καταλάβουν επιτέλους ότι ο πολιτισμός είναι “γηγενής”, προερχόμενος από το αρχαιότερο ελληνικό φύλο των Πελασγών. Οι Έλληνες δεν εισήγαγαν πολιτισμό. Εκπολίτισαν λαούς, δίδαξαν τις τέχνες, εξήγαγαν τεχνίτες και ζωγράφους επηρεάζοντας τους πολιτισμούς των λαών της Μεσογείου.