Τι θα γίνει αν και άλλες χώρες - μέλη της ΟΝΕ αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα με εκείνα της Ελλάδας; «Πόσες Ελλάδες αντέχει το Ευρώ;» ήταν θέμα συζήτησης χθες στον πιο παλιό οικονομικό φορέα του Βερολίνου.
200 Γερμανοί επιχειρηματίες παρευρέθηκαν χθες στους χώρους του "Συλλόγου Βερολινέζων Εμπόρων και Βιομηχάνων", του πιο παλιού οικονομικού φορέα του Βερολίνου (1879), σε συζήτηση για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην ευρωζώνη, παρά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Μπάγερν - Μάντσεστερ και τις πασχαλινές διακοπές.
Και δεν απογοητεύθηκαν, καθώς οι ομιλητές στο πάνελ εξέθεσαν τις απόψεις τους χωρίς περιστροφές.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί ‘πρότυπο’ για το πως θα χειριστεί μελλοντικά η ΕΕ και η ευρωζώνη ανάλογες κρίσεις.
Γι’ αυτό ακριβώς το ζητούμενο δεν ήταν τόσο η Ελλάδα αυτή καθ’ αυτή, αλλά η πολιτική που τελικά θα επικρατήσει, όπως υποστήριξε ο σοσιαλδημοκράτης Τίλο Σαρατσίν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (ΓΚΤ). Αν δηλαδή θα έχει ως στόχο τη σταθερότητα της ευρωζώνης και την ευθύνη του κάθε κράτους-μέλους για την οικονομία του ή όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου