Τρίτη 6 Απριλίου 2010

H υπερχρέωση της Ελλάδος και το φορολογικό


Νικόλαος Μάρτης, Πρώην Υπουργός

Άρθρο της έγκριτης εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ της 2ας Μαρτίου 2010, με τον τίτλο «Υπό κηδεμονίαν η Ελλάς» αναφέρει ότι: «η υπερχρέωση της τελευταίας 30ετίας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια την χώρα μας σε πτώχευση».
Επειδή υπάρχουν πολλοί νέοι που δεν γνωρίζουν και ηλικιωμένοι που ίσως λησμονούν ότι υπήρξε περίοδος που στην Ελλάδα έγιναν μεγάλα έργα και είχαμε πλεονασματικό προϋπολογισμό, ο οποίος χρηματοδοτούσε δημόσιες επενδύσεις, θα αναφερθώ στην περίοδο αυτή, αφού προηγουμένως υπενθυμίσω γεγονότα που προηγήθησαν αυτής της περιόδου.
Ο πόλεμος των 216 ημερών κατά του Φασισμού και Ναζισμού, η τριπλή εχθρική κατοχή από Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους και ο εμφύλιος, ενισχυόμενος από τις Κομμουνιστικές γειτονικές χώρες, έπληξαν την δεκαετία 1940-50 τις υποδομές της οικονομίας μας. Επακολούθησαν τα σωτήρια αναγκαία σκληρά μέτρα λιτότητας της Κυβερνήσεως Κέντρου (Καρτάλη), καθώς και η απελευθέρωση της οικονομίας και ο διπλασιασμός της τιμής του δολαρίου (Μαρκεζίνη), με συνέπεια να ισορροπήσει η οικονομία.

H συνέχεια >>> εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: