Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι επιθανάτιες εμπειρίες ίσως προκαλούνται από ισχυρά ηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα


Οι μυστηριώδεις και αμφιλεγόμενες επιθανάτιες εμπειρίες, που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι στο κατώφλι του θανάτου, συχνά αποδίδοντάς τους πνευματικό περιεχόμενο, πιθανώς προκαλούνται από έναν "χείμαρρο" ηλεκτρικής δραστηριότητας, που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο λίγο πριν από το θάνατο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η νέα μελέτη του εγκεφάλου, με τη βοήθεια εγκεφαλογράφου, διαπίστωσε μια έντονη δραστηριότητα ηλεκτρικών κυμάτων κατά τις στιγμές πριν από το θάνατο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η ξαφνική "έκρηξη" των ηλεκτρικών κυμάτων στον θνήσκοντα εγκέφαλο ίσως αποτελεί την αιτία των επιθανάτιων εμπειριών, κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, οι ασθενείς αναφέρουν ότι έβλεπαν τον εαυτό τους από ψηλά ή βάδιζαν σε ένα τούνελ προς ένα λαμπερό φως. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν μια τέτοια εμπειρία ως θρησκευτικό ή πνευματικό όραμα και ως επιβεβαίωση για την μετά θάνατο ζωή. Όμως οι επιστήμονες συνήθως είναι πιο επιφυλακτικοί, όσον αφορά την ερμηνεία του φαινομένου.

H syn;exeia >> ANA-MPA

1 σχόλιο:

Γνώστης μεταφυσικών θεμάτων είπε...

Τα μεταθανάτια θέματα δεν είναι τόσο απλά και ούτε η σημερινή επιστήμη μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις ή εξηγήσεις. Έχει αναφερθεί παλιότερα στην ιστοσελίδα μας πως ο άνθρωπος είναι επταπλός, έχοντας 7 σώματα, 4 υλικής φύσης και 3 πνευματικής. Τα 4 υλικά είναι: φυσικό (αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις)- αιθερικό (σώμα μικρής πυκνότητας- αόρατο) που δίνει την ενέργεια για κάθε δράση στο φυσικό σώμα- αστρικό σώμα που σχετίζεται με τα συναισθήματα και νοητικό σώμα που σχετίζεται με τις σκέψεις και τη διάνοιά μας. Τα δύο πρώτα διαλύονται με το θάνατο. Τα δύο άλλα όμως δεν διαλύονται αλλά συνοδεύουν την ψυχή, αποτελώντας τα στοιχεία της εξελισσόμενης ψυχής. Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται προς το τέλος, η ψυχή φεύγει από το σώμα, αλλά μια λεπτή χορδή (η αργυρή χορδή) τη συνδέει με το σώμα. Ο θάνατος επέρχεται όταν σπάσει η χορδή. Αν δεν σπάσει η χορδή, υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί η ψυχή να επανέλθει στο σώμα και επομένως στη ζωή ο ετοιμοθάνατος. Τότε δημιουργείται η εντύπωση ότι το σώμα παρατηρείται από ψηλά. Οι προχωρημένοι μαθητές του εσωτερισμού με ειδικές ασκήσεις μπορούνε ελεγχόμενα να βγάλουν από το φυσικό τους σώμα το αστρικό- νοητικό σώμα και αυτό είναι γνωστό σαν αστρική προβολή. Πολλοί από εσάς έχετε ακούσια αστική προβολή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κάποιο εξωτερικό αίτιο αναγκάσει το αστρικο-νοητικό σώμα να γυρίσει εσπευσμένα, μας δημιουργείται η εντύπωση πως πέσαμε απότομα και αυτή η εντύπωση μας μένει.
Επειδή το αστρικό και το νοητικό σώμα είναι σε ενέργεια, καταγράφουν τις κατά τη διαδικασία του θανάτου εντυπώσεις. Το νοητικό σώμα είναι συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο διαμέσου της αργυρής χορδής και επειδή οι εντυπώσεις είναι πρωτόγνωρες, ο εγκέφαλος υπεδραστηριοποιείται. Μα η λειτουργία του εγκεφάλου γίνεται δια ηλεκτρικών ωθήσεων. Φυσικό και επόμενο να παρατηρείται ηλεκτρική υπερλειτουργία στον εγκέφαλο, όταν η οντότητα άνθρωπος ετοιμάζεται για μια άλλη διάσταση. Σαν σε ένα υπερβατικό DVD τα συναισθήματα όλης της ζωής και οι σκέψεις μεταφέρονται στο διπλό σώμα που διατηρείται. Έχετε παρατηρήσει την δραστηριοποίηση του εξωτερικού δίσκου όταν στον Η/Υ κάνετε μεταφορά αρχείων. Ανάλογο φαινόμενο έχουμε κι εδώ.
Οι μεταβάσεις από τον ένα κόσμο στον άλλο γίνονται διαμέσου αιθερικών πυλών και καναλιών. Αυτό εντυπώνεται ως φωτεινό τούνελ. Ο πνευματικός κόσμος, γιατί κατ’ ουσίαν είμαστε «πνεύμα» που ενοικεί στην ύλη για κάποιο χρονικό διάστημα, ποτέ δεν μας αφήνει μόνους σ’ αυτές τις μεταστάσεις. Πρώτος συμπαραστάτης είναι ο φύλακας άγγελός μας, που σιωπηλά μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Και άλλα επίσης πνευματικά όντα, ανάλογα με την πνευματική μας εξέλιξη μας συμπαραστέκονται, όπως αγαπημένα πρόσωπα που έχουν πεθάνει, πνευματικοί δάσκαλοι κλπ.
Αυτά είναι λίγα απλά θεματάκια που μπορώ να σας μεταφέρω. Κάποιους μπορούν να τους βοηθήσουν για να αποκτήσουν σφαιρικότερη γνώση του θέματος «ζωή», κάποιοι ίσως να τα θεωρήσετε ανοησίες.
Δέκτες και πομποί ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών είμαστε, συντονισμένοι σε διαφορετικές περιοχές συχνοτήτων. Αν η περιοχή των συχνοτήτων είναι περιορισμένη, μένετε προσκολλημένοι στις πάγιες και καταστημένες αντιλήψεις, οπότε θα απορρίψετε όσα έγραψα ως ανόητα και γραφικά (δικαίωμά σας, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να σας μεταπείσω). Αν η περιοχή σας είναι ευρύτερη θα τα θεωρήσετε ενδιαφέροντα και ίσως τα ψάξετε. Μα όσοι έχετε τη γνώση και κυρίως την εμπειρία αυτών των φαινομένων θα αισθάνεστε τυχεροί…
Φίλος μου με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, που βίωσε μεταθανάτια εμπειρία, που είπε πως ήταν πολύ τυχερός και πως άλλαξε ριζικά η αντίληψή του για τη ζωή και τον πνευματικό κόσμο ή αυτό που ονομάζουμε Θεό…