Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Κάτοικοι Βαγίων εναντίον Δήμου Θηβαίων

Νομικά κατά του Δήμου Θηβαίων έχουν κινηθεί κάτοικοι του Δήμου Βαγίων καταγγέλλοντας τον για αυθαιρεσία και καταπάτηση ξένης περιουσίας. Ο λόγος για μία έκταση δίπλα από τα παλιά Σφαγεία την οποία ο δήμος Θηβαίων πρόσφατα καθάρισε με συνεργείο. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι των Βαγίων αυτή η ενέργεια έγινε με σκοπό τη μετεγκατάσταση εκεί ομάδας τσιγγάνων από τον καταυλισμό της Θήβας και αν όντως συμβεί αυτό όπως χαρακτηριστικά λένε τα Βάγια θα γίνουν διωκόμενοι των ΡΟΜ, αφού θα τους δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά ο Δήμος Θηβαίων υποστηρίζει ότι η περιοχή είναι δημοτική και καθαρίστηκε στα πλαίσια του σχεδιασμού καθαρισμού των δημοτικών εκτάσεων για την περίοδο του καλοκαιριού.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε ρε, αν έχετε .... θα σας καλοϋποδεχθούμε μαζί με τους ομοίους σας...
Θα σας έχουμε κι ανθοδέσμες...
Πολύ, παρά πολύ άσχημα κι επικίνδυνα ΞΕΚΙΝΑΤΕ...
Μετά 1οο χρόνια, θυμηθήκατε την "καθαριότητα δημοτικού χώρου"...
Βρε αρχι-ψευταράδες...

OΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Προς τους δημοτικούς άρχοντες συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Πρίν από καιρό είχε γίνει συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ για να πούμε τη γνώμη μας αν θέλουμε συνένωση με τη Θήβα ή με Θεσπιές και Αλίαρτο. Τότε που ενώ είχατε μυστικά αποφασίσει όλοι οι αρχιψευταράδες να πάμε με τη Θήβα γιατί έτσι σας βόλευε, κάνατε τάχατες ότι δεν θέλατε και κοροϊδεύατε τον κόσμο ξετσίπωτοι.
Τότε κάποιος που δεν θυμάμαι ποιος ήτανε, είπε ότι θα γίνουμε ο σκουπιδότοπος της Θήβας, που θα φέρνει στην περιοχή μας όλα όσα την ενοχλούν, συνεργεία και τέτοια. Μερικοί απορήσανε και μπορεί να γελάσανε κι όλα. Να πάτε τώρα ρε μασκαράδες να εμποδίσετε την εγκατάσταση των τσιγγάνων. Ή να τους βάλει ο Βεζύρης στα χωράφια του και στις αποθήκες του και να πηγαίνει η Φαρισσαϊκή λιβανομπριζόλα να τους κάνει κάθε Κυριακή κήρυγμα. Ο Σβίγγος, που ακόμα δεν έγινε ο Καλλικράτης, άρχισε κι όλα να πετάει τα σκουπίδια σε μας, για να μαζέψει κουκιά από τους Θηβαίους. Εσείς θα κουνηθείτε ρε άχρηστοι?

OΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Οι φωτιές στον τσιγγάνικο καταυλισμό είναι συχνές επειδή εκεί καίνε τα καλώδια που κλέβουν για να πάρουν τον χαλκό. Τις πέτρες τις πετάνε τα παιδιά-τσιλιαδόροι ώστε να φύγει η πυροσβεστική για να μη φανεί τι καίνε.Πρέπει κάθε φορά που βγαίνει καπνός να γίνεται οργανωμένη επιχείρηση πυροσβεστικής-αστυνομίας και να γίνονται συλλήψεις. Αλλά η αστυνομία μετά από τις επεμβάσεις πριν λίγο καιρό που έπιασε κάτι λίγα αδιαφορεί πάλι.Εν τω μεταξύ υπάρχουν εγκατεστημένοι τσιγγάνοι τριγύρω, με αυτοκίνητα, τζίπ και φορτηγά που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα. Αλλά βέβαια δεν ελέγχει και κανένας τίποτα. Αν τελικά η κατάσταση ξεφύγει και άλλο ιδιαίτερα με τα ναρκωτικά, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές εξελίξεις, επειδή όλο και κάποιος απελπισμένος πατέρας στο τέλος θα σηκώσει το όπλο. Αν γίνει και η μετακίνηση τότε θα είναι τελείως ανεξέλεγκτοι.Σε περίπτωση οργανωμένης επιχείρησης από την αστυνομία, θα έχουνε περισσότερους χώρους διαφυγής, ενώ τώρα η μία πλευρά τουλάχιστον είναι κλειστή από το τραίνο.
Δεν ξέρω αν είναι πράγματι στα σχέδια του κάθε Σβίγγου, αλλά η πολιτεία πρέπει να το σκεφθεί καλύτερα. Αφήστε λοιπόν τα αστεία.