Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Στρατός στο Σαρμ ελ Σέιχ-150 οι νεκροί

Πάνω από 150 οι νεκροί από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Στρατός στο Σαρμ ελ Σέιχ και στο βόρειο Σινά. «Έκοψε» το Αλ Τζαζίρα η αιγυπτιακή κυβέρνηση
Μονάδες του αιγυπτιακού στρατού προωθούνται εδώ και μερικές ώρες σε περιοχές του Σαρμ Ελ Σέιχ. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, στρατιωτικά τμήματα συνοδευόμενα από τεθωρακισμένα έλαβαν θέσεις στην τουριστική περιοχή στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας και στις βόρειες περιοχές της Χερσονήσου του Σινά, όπου μέχρι στιγμής δεν είχαν σημειωθεί επεισόδια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Αίγυπτος έκλεισε και τα σύνορα της προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανέστειλε σήμερα τις δραστηριότητες του Αλ Τζαζίρα στην Αίγυπτο. Όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο αποχωρών υπουργός Ενημέρωσης της χώρας Ανάς ελ Φεκί ανακάλεσε την άδεια δορυφορικής μετάδοσης του προγράμματος του αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου στην Αίγυπτο και ήρε τη διαπίστευση των ανταποκριτών και απεσταλμένων του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: