Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αίσιμα και αδήριτα (ΙΕ΄)

Ούτις

● Ο αρχικοπρίτης και οι εξαρτημένοι εργαζόμενοι
Ο κομπλεξικός- πενήντα καντάρια κόμπλεξ έχει το από όλες τις απόψεις παχύδερμο- πάλι έβγαλε τα απωθημένα του. Στο μουνούχικο γεροβούβαλο ντιπ για ντιπ δεν έμεινε μυαλό. Όλο το έχει μετουσιώσει σε ξύγκι. Γι’ αυτό δε σκέφτεται τι ξεστομίζει και κάθε τόσο αμολάει καμία μακακία, έτσι για να περνάει την ώρα του. Και κορδώνεται σαν τον Λουδοβίκο (από την Ελευσίνα) για την παπαριά που είπε. Η παπαριά του όμως θίγει κλάδους εργαζομένων, αλλά αυτόν καθόλου δεν τον κόφτει.
Δεν ξέρω αν τον γράψανε στο βιβλίο Γκίνες σαν τον πρώτο παπαρολόγο του 2010 ή του δώσανε το βραβείο των δώδεκα φασκέλων. Αυτά τα νέα μας έρχονται απ’ έξω και πάντα τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ του εξωτερικού με κάποια χρονική καθυστέρηση. Ίσως να είναι τα πρώτα καλά νέα του 2011! Τι δηλαδή; Μόνο ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα βραβεύεται; 76ος στην εξυπνάδα διεθνώς και βραβείο ειλικρίνειας στη Γερμανία ο Γιωργάκης! Αμέ! Κανείς δεν αγιάζει στο τόπο του. Επειδή στην Ελλάδα θεωρούμε ότι έχει το νιονιό του Ραν Τα Πλαν και ότι είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης- αν ήταν ο Πινόκιο θα είχε μύτη μετρημένη σε χιλιόμετρα- πρωθυπουργός; Στο εξωτερικό εκτίμησαν τα προσόντα του και τον επιβράβευσαν. Λοιπόν, να μην πάρει και ένα βραβείο, έστω και των δύο ανοιχτών παλαμών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Αν και πραγματικά το να ασχολείται κανείς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα όσα λέει κινείται πλέον στα όρια του μαζοχισμού, οι δηλώσεις του για ακόμη μια φορά δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες. Σε συνέντευξη λοιπόν στην εφημερίδα “Το Βήμα” των προθύμων συνοδοιπόρων του μνημονίου και λιβανιστών των κυβερνητικών πρακτικών, όπου ο Θόδωρας χρωστάει και του χρωστάνε- μήπως θυμάστε ποιος ήταν αυτός που διόρισε διοικητή του Αγίου Όρους τον Σταύρο Ψυχάρη- ο αντιπρόεδρος για να δικαιολογήσει τη φράση που έγραψε ιστορία «μαζί τα φάγαμε», είπε:
«Έπεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους. Τώρα μου λένε διάφοροι “και αυτός ο ανθρωπάκος ήθελε μια δουλειά γιατί πεινούσε”. Μα, καλά, ο άλλος ανθρωπάκος, που και αυτός πεινούσε και δεν είχε ξάδελφο ή δεν ήταν του κυβερνώντος κόμματος, αυτός δεν έπρεπε να μπορέσει ισότιμα να διεκδικήσει αυτή τη θεσούλα; Έτσι αυτή είναι η απάντησή μου. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού, αναβιώνουν ένα κλίμα φαυλότητας το οποίο υπερκαλύπτει τα πάντα. Αλλά μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όσα γράφεις. Έχω να προσθέσω και αυτά: http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_1911.html?utm_source=BP_recent
που με εκφράζουν.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Αριάδνη Παγκάλου έχει διοριστεί τρεις φορές στο Δημόσιο:
τη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Αρχικά προσελήφθη στο βουλευτικό του γραφείο το 1999 και μετατάχτηκε σε υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία παραιτήθηκε λίγο αργότερα. Έχοντας πάρει το πτυχίο Ωδικής της προσελήφθη «κατόπιν εξετάσεων», όπως αναφέρθηκε σε δήλωση του Θ. Πάγκαλου, ως λυρική τραγουδίστρια στη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Εκεί μονιμοποιήθηκε αρχικά με προεδρικό διάταγμα ενώ μετά κρίθηκαν παράτυπες όλες οι σχετικές προσλήψεις στο Δήμο αλλά όταν κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζόμενους αυτοί επέστρεψαν και μονιμοποιήθηκαν.
Τέλος καλό όλα καλά για τη κόρη του αντιπροέδρου...

Το διαβάσαμε στο: ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Διορισμένη τρεις φορές στο Δημόσιο η κόρη του Πάγκαλου. Μήπως ανήκει κι αυτή στην κατηγορία των «κοπριτών»;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Αν πραγματικά είναι τρείς φορές διορισμένη τότε (ποιητική αδεία) κατά το κονσομασιόν-κονσοματρίς, έχουμε: κοπρισιόν-κοπριτρίς!

Αντιγραφέας είπε...

Θα αφήσω κατά μέρος την αστική ευγένεια που διακατέχει τουλάχιστον τον απλό μισθωτό Έλληνα και θα χρησιμοποιήσω την γλώσσα του κ. Πάγκαλου, δηλαδή την χυδαιότητα, την βρισιά και την αμετροέπεια, που, όπως φαίνεται, για τα ΜΜΕ αποτελούν ένδειξη νοημοσύνης!

Λοιπόν κ. Πάγκαλε,

Δεν είναι κοπρίτης ο φουκαριάρης που φυλάει κατουρημένες ποδιές για να πάρει μια θεσούλα στο δημόσιο ο ίδιος ή το παιδί του. Κοπρίτης είναι αυτός που φοράει την κατουρημένη ποδιά, ο πολιτικός, που εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη δυστυχία για ίδιον πολιτικό όφελος.

Δεν είναι κοπρίτης ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που του βάζει πλάτες για να τεμπελιάζει.

Δεν είναι κοπρίτης ο δημόσιος υπάλληλος που ταλαιπωρεί τους πολίτες με γραφειοκρατία. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που έφτιαξε την γραφειοκρατία και την πολυνομία που βύθισαν την χώρα στο βούρκο.

Δεν είναι κοπρίτης ο ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας, ο ναυτικός και ο στρατιωτικός, που προασπίζουν την ειρήνη στην χώρα και βελτιώνουν την οικονομική ευημερία.

Δεν είναι κοπρίτης ο δάσκαλος και ο καθηγητής που προσπαθεί με χίλιες δυο δυσκολίες να μάθει γράμματα στα παιδιά. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που ορθώνει συνεχώς εμπόδια στην δουλειά του δασκάλου και έχει διαλύσει την δημόσια παιδεία.

Δεν είναι κοπρίτης ο επιχειρηματίας, μικρός ή μεγάλος. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που έχει δημιουργήσει το χειρότερο επιχειρηματικό κλίμα στην ΕΕ, και ένα από τα χειρότερα του κόσμου.

Δεν είναι κοπρίτης ο εργάτης και ο μισθωτός. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που έχει φέρει την χώρα στα χειρότερα επίπεδα διαφθοράς του κόσμου. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που μπαίνει στην πολιτική φτωχός και βγαίνει πλούσιος.