Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Οι “ιστορίες” δείχνουν το δρόμο…

[[ δαμ-ων ]]

Στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες συντελείται ένα πολιτικο-οικονομικό πείραμα της Νέας Τάξης. Το παιγνίδι αυτό φαίνεται ότι απέτυχε για το επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης. Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, συνειδητοποιεί ο καθένας -δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή μαθηματικός- πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν» για να ξεπεραστεί η κρίση. Όσα φορολογικά μέτρα κι αν παρθούν, όσες αφαιμάξεις κι αν γίνουν στους μικρομεσαίους, όσα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα κι αν πάρουν πίσω, η εθνική κατρακύλα δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί. Αυτό, δυστυχώς, δεν γίνεται “αντιληπτό” από τους οικονομικούς “εγκεφάλους” και συμβουλάτορες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ακολουθώντας μία παράξενη “ιδεοληψία” εμμένουν σε ένα σχέδιο “ερημοποίησης” της Ελληνικής οικονομίας.
Οδεύουμε προς ένα νέο μοντέλο μετατροπής μας από άποψη εργασιακών συνθηκών σε χώρα της Ασίας, κάτι μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Μόνο στις συνθήκες εργασίας και στα μεροκάματα, όχι στους ρυθμούς ανάπτυξης. Έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα πως το να μετατραπούμε σε μία νέα Αλβανία- την Αλβανία της δεκαετίας 1990-2000- δεν είναι καθόλου απίθανο με τους “ινστρούχτορες” των οικονομικών που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου! Με την διαγραφή του έθνους, της γλώσσας, με την επίθεση σε ήθη, έθιμα και παραδόσεις, η σημερινή κυβέρνηση διαγράφει μεθοδικά τους συνεκτικούς κρίκους ενός κράτους – έθνους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μισεί τη λέξη “εθνικός” και τα παράγωγά της, όντας οπαδός της παγκοσμιοποίησης και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Αλλοιώνει τα εθνικά μας χαρακτηριστικά με την άνευ προηγουμένου ελεύθερη είσοδο, διαμονή και απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες (κυρίως ισλαμικής προέλευσης). Ο κοινός νους δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αδράνεια της πολιτείας στην κατάληψη πριν λίγες μέρες της Νομικής από τους μουσουλμάνους και τη μεταστέγασή τους σε νεοκλασικό κτίριο της πρωτεύουσας. 300 άτομα έφυγαν από την Κρήτη, ταξίδεψαν μαζικά με καράβι, ήρθαν στην πρωτεύουσα, παραβίασαν τις πόρτες της Νομικής και κανένας δεν βρέθηκε να τους εμποδίσει. Είμαστε κράτος ή ξέφραγο αμπέλι; Για ποια δικαιώματα των λαθρομεταναστών μιλούσε η κυβέρνηση; Αυτοί έχουν δικαιώματα, ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι, που έχουν επωμιστεί όλο το κόστος των άστοχων ενεργειών του πολιτικού κόσμου, δεν έχουν δικαιώματα. Αυτοί έχουν μόνον καθήκοντα!
Σε αυτή τη χώρα- παράδεισο γίνονται τα πειράματα, εδώ διατίθεται ως πειραματόζωο ένας ολόκληρος λαός. Εδώ η κρίση γίνεται πραγματική ευκαιρία για όσους έστησαν το σκηνικό, βρήκαν τους πρωταγωνιστές και τους πρόθυμους κομπάρσους για να εκτελέσουν τα σχέδιά τους... με ένα κράτος - πόρνη, πρόθυμο να εκτελέσει κάθε τους επιθυμία...
Είναι, λοιπόν, γεγονός πως σήμερα βιώνουμε ως χώρα, ως έθνος, μία κρίση. Μία κρίση που γίνεται ευκαιρία υπέρμετρου κέρδους για τους τοκογλύφους, για τους διεθνιστές, για τους πραγματικούς ενόχους και για το ίδιο το σαθρό πολιτικό σύστημα που την εξέθρεψε...

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

1 σχόλιο:

Ούτις είπε...

Αγαπητέ Δάμωνα, με ποιό δικαίωμα παραλλήλισες τον γαϊδαράκο με τον άνθρωπο, που η κυβέρνηση χτυπάει ανελέητα; Ρώτησες τον γαϊδαράκο αν θέλει να τον ταυτίσουμε με τον άνθρωπο; Μπορεί έναν πεισματάρη άνθρωπο να τον λέμε γάιδαρο, αλλά ένα παράξενο γαϊδούρι δεν θα ήθελε να το λένε άνθρωπο. Ο Κώστας Χατζής πριν από χρόνια τραγουδούσε μια ωραία μπαλάντα για τον γερο- γαϊδαράκο. Σου την θυμίζω:

"Κλαίει ο γερο-γαϊδαράκος
Με παράπονο πολύ
Γιατί Άνθρωπο τον είπαν
Κι είν΄μεγάλη προσβολή
Στα βαθιά τα γηρατειά του
Άνθρωπο να τον επούνε
Πως τη λεν’ τέτοια κουβέντα
Δίχως να τον λυπηθούνε
Κλαίει ο γερο-γαϊδαράκος
Με παράπονο πολύ
Λέει μεσ’ τ’ αναφιλητά του
Με σπαρακτική φωνή
Άνθρωπος εγώ δεν είμαι
Και μπορώ να τα’ αποδείξω
Αντικλείδια εγώ δεν φτιάχνω
Δεν μπορώ να διαρρήξω
Τα παιδιά μου δεν τα δέρνω
Δεν μισώ
Δεν κοροϊδεύω
Δεν μετέχω σε απάτες
Δεν σκοτώνω
Δεν ληστεύω
Εγώ δεν κάνω ατιμίες
Ούτε σαμποτάζ και φόνους
Στυγερές δολοφονίες
Δεν προδίδω εγώ τους νόμους
Όλ’ αυτά να τα σκεφτείτε
Γιατί λάθος έχει γίνει
Είμαι γνήσιο γαϊδούρι
Άνθρωπος δεν έχω γίνει."