Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Π. Ρουμελιώτης: Η Ελλάδα παραμένει πολύ κοντά στην πτώχευση

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση» εξέφρασε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο μέγεθος και το βάθος της ελληνικής κρίσης, τονίζοντας πολλές φορές ότι «χρειάζονται χρόνια και τεράστιες προσπάθειες για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».
«Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά. Και σημείωσε πως «όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται».
Επίσης ο κ. Ρουμελιώτης σε ερώτηση που δέχτηκε απάντησε ότι η σωτηρία είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση σημειώνοντας ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτε από όλα αυτά. «Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για να βγούμε από το πρόβλημα» ανέφερε.
Για τις διαδικασίες επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους από πλευράς ΔΝΤ, εξήγησε ότι το ΔΝΤ ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για όλες τις χώρες και πως το επιτόκιο είναι δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: