Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

WSJ: Πιο πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας από της Αιγύπτου

Ακόμη και με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους που κάνουν την αλλαγή καθεστώτος πολύ πιθανή, οι επενδυτές θεωρούν ότι η Αίγυπτος είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από ό,τι η Ελλάδα.
Την παραπάνω διαπίστωση κάνει η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη τους επενδυτές στην αγορά των CDS.
Επισημαίνει ακόμη ότι για να ασφαλίσει κανείς 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους από τη χρεοκοπία, χρειάζεται 835.000 δολάρια ετησίως.
Το αντίστοιχο ποσό για την Αίγυπτο ανέρχεται σε 440.000 δολάρια, για τη Σαουδική Αραβία στα 120.000 και για το Κατάρ στα 106.000 δολάρια.
«Αν και φαίνεται παράξενο, έχει λογική. Η Αίγυπτος, αν και πλήττεται από αβεβαιότητα, δεν μοιάζει να έχει πάρει ένα δρόμο που οδηγεί σε χρεοκοπία».
Αντίθετα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι διαφορετική ιστορία. Ενώ οι αρχές στο Νταβός έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας, αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί, και όχι «αν» θα συμβεί.
Και όπως δήλωσε ένας πρόεδρος μεγάλης τράπεζας για την Ελλάδα, «Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα κατορθώσουν να πληρώσουν το χρέος»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τί θα γίνει στη χώρα μας φαίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και περισότερο, σφίγγει ό κλοιός ,της αβεβαιώτητας με απρόβλεπτες συνέπειες ,γιατί εκτός που βρισκόμαστε σε συνεχή χρεοκοπία υπάρχει κίνδυνος ανεξέλεκτου ξεσηκωμού.
Ο ξεσηκωμός έτσι κιαλλοιώς θα γίνει και μάλιστα κατ αρχήν από τους ανέργους και στή συνέχεια από τους μέχρι χτές νοικοκυραίους,μαγαζότορες μικροβιοτέχνες αγρότες και όλοι εκείνοι που φτωχένουν ολοταχώς απο μιά μια όχι μόνο ανίκανη κυβέρνηση αλλα απο μια κυβέρνηση υπηρέτη των εχθρων της Ελλάδας.
εκτός από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ
που συντάσοντε με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ,τα κόμματα της Αριστεράς που μπορούσαν να πρωτοστατήσουν στις εξελίξεις,με την διάσπασή τους,βοηθάνε για ανεξέλεκτες καταστάσεις που έρχοντε ολοταχώς.
Αντι να πάρουν ενωτικές πρωτοβουλίες για συγκρότηση ενός νέου Πατριωτικού Μετώπου,περί άλλα τριβάζουν.Εχουν βαρειές ευθύνες αν συνεχίσουν έτσι,ο οργισμένος λαός θα είναι σίγουρο θα τους προσπεράσει. Ω.

Ανώνυμος είπε...

και τα αριστερά κόμματα εχουν την ευθύνη. και απο αυτά υπήρχαν οι σούπερ υψηλόμισθοι απόφοιτοι δημοτικού. για αυτό τωρα κανείς δεν μιλάει. απλά κανουν την προσευχή τους να μη τα τους τα κόψουν αυτά που έπαιρναν.