Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Είναι πάντα πιθανό ένα νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα για την Ελλάδα»

«Είναι πάντα πιθανό ένα νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Τζον Λίπσκι, πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους: «Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα που δεν προβλέπει αναδιάρθρωση. Για να πετύχει βέβαια η Ελλάδα οικονομική ανάπτυξη και να αποτρέψει τις διάφορες επιπλοκές είναι αναγκαίες δύσκολες προσαρμογές. Ουδείς υποβαθμίζει πόσο επίπονη είναι αυτή η κατάσταση.»
Στην ερώτηση τι θα γίνει το 2013, όταν η Ελλάδα θα χρειαστεί να πληρώσει τα δάνεια προς την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Λίπσκι δηλώνει: «είναι πάντα πιθανό ένα νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα».
«Η Ελλάδα πληρώνει επιτόκια ρεκόρ», γράφει σε ρεπορτάζ της η Die Welt: «Η Ελλάδα δέχεται συνεχώς μεγάλες πιέσεις. Οι φήμες για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους της εκτίναξαν τα ‘καπέλα’ επικινδυνότητας σε ύψη ρεκόρ. Τα επιτόκια για τα διετή έντοκα γραμμάτια άγγιξαν μάλιστα χθες το 18,3%, το μεγαλύτερο ρεκόρ από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης.»

dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: