Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Λαχανικά, γαλακτοκομικά εναντίον εγκεφαλικών

Ένα νέο τεστ διάγνωσης, μέσω υπερήχων, παρέχει τη δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού των ανθρώπων εκείνων που έχουν υψηλό κίνδυνο εγκεφαλικού. Εξάλλου μια άλλη επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πλούσιες σε κάλιο τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών, ιδίως ισχαιμικού τύπου, που αποτελούν περίπου το 80% των συνολικών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Μια άλλη μελέτη (μετα-ανάλυση), που συνέκρινε και επαναξιολόγησε δέκα διεθνείς έρευνες, που αφορούσαν πάνω από 200.000 ανήλικους, συμπέρανε ότι όσοι τρώνε άφθονες τροφές που περιέχουν κάλιο, όπως φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: