Μια διατροφή πλούσια σε μπαχαρικά, όπως είναι ο κουρκουμάς και η κανέλα, μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από τη ζημιά που προκαλείται από τα λιπαρά γεύματα, λένε οι επιστήμονες.
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Penn State βρήκε ένα μείγμα μπαχαρικών (δεντρολίβανο, ρίγανη, κανέλα, κουρκουμάς, μαύρο πιπέρι, γαρίφαλο, σκόνη σκόρδου και πάπρικα) με αντιοξειδωτικές δράσεις, που μπορεί να μειώσει τις δυσάρεστες συνέπειες στην καρδιά, από μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά.
Όταν κάποιος άνθρωπος τρώει ένα γεύμα, το σώμα του χρησιμοποιεί τις θερμίδες από τους υδατάνθρακες ως ενέργεια, ενώ εκείνες που απομένουν, σε τριγλυκερίδια που αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα για μελλοντική χρήση. Κανονικά ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά, προκαλεί αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων –ένα είδος λίπους στο αίμα. Όταν αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, ή εάν για άλλους λόγους τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων αυξηθούν πάρα πολύ, υπάρχει παράλληλα και μεγάλη αύξηση των πιθανοτήτων ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου