Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Με μαύρα περιβραχιόνια οι μαθητικές παρελάσεις

Ο φετινός εορτασμός της επετείου του «Όχι» του ’40 φαίνεται ότι θα είναι πολύ διαφορετικός από τον καθιερωμένο, καθώς πλέον οι μαθητικές παρελάσεις αποτελούν μια ακόμη αφορμή για την εκδήλωση της αγανάκτησης των πολιτών ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Μαθητές και καθηγητές που θα συμμετέχουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου μια μέρα πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ήδη αποφασίσει και οργανώσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαμαρτυρηθούν ενάντια στη κυβέρνηση.
Στα περισσότερα σχολεία της Αθήνας, μαθητές και καθηγητές κατά τη διάρκεια των παρελάσεων δεν θα στρέψουν , όπως είθισται, το.......... κεφάλι τους προς τους επισήμους παρά θα κοιτάξουν από την απέναντι πλευρά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Κίνηση που οργανώθηκε και έγινε ευρέως γνωστή μέσω του Facebook.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς ΛΑΘΟΣ κίνηση. Δε φοράμε πένθος γιατί αύριο ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!! Γιορτάζουμε το ΟΧΙ στους κατακτητές και το υψηλό φρόνημα των παπούδων και των πατεράδων μας. Γιορτάζουμε την αντίσταση στους δήθεν δυνατούς και αλαζόνες. Γιορτάζουμε τις ηρωικές μας πράξεις.
Δεν κοιτάζουμε αντίθετα, δε λοξοκοιτάζουμε. Ναι, σε στρέφουμε την κεφαλή δεξιά προς τους όποιους επισήμους, αλλά κοιτάζουμε εμπρός, στο μέλλον.