Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα τσάκρας και η επίδρασή τους στην υγεία

Τα τσάκρας είναι στρόβιλοι ενέργειας, που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αντιστοιχούν σε περιοχές του ενδοκρινικού συστήματος, του νευρικού πλέγματος του φυσικού σώματος και στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος.
Η γνώση των τσάκρας και η ανάλυσή τους βοηθά το άτομο να κατανοήσει τον εαυτό του ως ένα πολυδιάστατο ον, να ταξινομήσει τη συμπεριφορά του και τον τρόπο λειτουργίας του, να ενισχύσει τη δυνατότητά του για αλλαγή, για εξέλιξη.
Τα τσάκρας
Επηρεάζουν αντιλήψεις, αισθήματα, επιλογές του ατόμου
Επηρεάζουν τη ροή και το είδος των σκέψεων που έχει
Επηρεάζουν τις ενέργειες που μπορεί να συγκεντρώσει προκείμενου να δράσει πάνω σε αυτές τις σκέψεις και να τις εκδηλώσει
Επηρεάζουν τη σχέση ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο

Μπλοκαρισμένα ονομάζουμε τα τσάκρας όταν η ενέργεια δεν ρέει ελεύθερα μέσα από αυτά, όταν η ενέργεια του ατόμου παγώνει σε κάποιο ή κάποια τσάκρας. Τότε παρουσιάζεται και μια έλλειψη αρμονίας μεταξύ των τσάκρας.

2 σχόλια:

Γνώστης είπε...

Ονομάζονται και ενεργειακά κέντρα, γιατί μετασχηματίζουν τις υψηλές δονήσεις της κοσμικής ενέργειας σε χαμηλές για να μπορέσει να τις δεχτεί το σώμα. Είναι 7 συνολικά αρχίζοντας από την βάση της σπονδυλικής στήλης και εκτείνονται μέχρι την κορυφή της κεφαλής. Το κάθε ενεργειακό κέντρο επηρεάζει έναν από από τους 7 κύριους ενδοκρινείς αδένες και ουσιαστικά διαμοιράζει την ενέργεια μέσα από τις ορμόνες αυτών των αδένων. Ενώ οι αδένες είναι από ύλη (άρα απτοί), τα τσάκρας είναι από υπέρλεπτη ύλη- αιθερική ύλη (μη ορατά). Ο διορατικός άνθρωπος μπορεί να τα δει να είναι στροβιλιζόμενες φωτεινές σφαίρες, αρχίζοντας από κόκκινο χρώμα στη βάση της σπονδυλικής στήλης και με βάση τα επτά χρώματα της ίριδας να καταλήγουμε στο ιώδες χρώμα στην κορυφή της κεφαλής- τσάκρα στέμμα.
Μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, το ρέικι, συνδέεται με τα τσάκρας και συντελεί στο ξεμπλοκάρισμά τους. Τη δυνατότητα θεραπείας διαμέσου του ρέικι μπορεί να αποκτήσει ο καθένας διαμέσου του κατάλληλου δάσκαλου ρέικι, που δίνεται μέσα από ειδική μύηση. Στον 1ο βαθμό η θεραπεία γίνεται με άμεση επαφή θεραπευτή- ασθενούς, με επίθεση των χεριών του θεραπευτή σε κατάλληλες θέσεις πάνω στο σώμα του ασθενούς. Αυτές οι θέσεις έχουν σχέση με τις θέσεις των τσάκρας. Στον 2ο βαθμό ο θεραπευτής αποκτάει την ικανότητα να θεραπεύει από μακριά (απίστευτο κι όμως αληθινό!). Έτσι κάποιος από το σπίτι του στα Βάγια μπορεί να επηρεάσει θετικά για θεραπεία έναν που βρίσκεται σε άλλο σπίτι στα Βάγια, στη Θήβα, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι, στη Ν. Υόρκη!
Ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες- είναι εν δυνάμει θεός, μόνο που βρίσκονται σε κατάσταση λήθαργου. Απαιτείται η κατάλληλη αφύπνιση.
Τα παραπάνω δεν έχουν καμιά σχέση με μαγεία. Ίσα- ίσα που η μέθοδος του ρέικι δόθηκε σε καθολικό μοναχό ιαπωνικής καταγωγής- πάντρεμα ανατολικής και δυτικής νοοτροπίας- μετά από προσευχή, τον οποίο απασχολούσε το ερώτημα του τρόπου θεραπείας από τον Χριστό.
Η ενασχόληση με τα παραπάνω σπάει τα στεγανά της σκέψης, δίνει άλλη διάσταση στην έννοια άνθρωπος και μας κάνει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ανθρωπάκια, δούλοι του εκδικητικού θεού της Π. Διαθήκης που έχει υιοθετήσει ο χριστιανισμός, αλλά υιοί Θεού- «εγώ είπα, Θεοί εστέ» μας λέει ο Ιησούς- με τεράστιες δυνατότητες.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε ΓΝΩΣΤΗΣ για τις πληροφορίες μέσα στη τρέλα της ημέρας.