Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που συζητείται στην Επιτροπήοικονομικώντης Βουλής.
Ο κ. Βενιζέλος, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελεί η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, και το οποίο αποτελεί κόκκινο πανί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να το καταψηφίσουν.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται χρονικά για όσο καιρό ισχύει το πρόγραμμα στήριξης δηλαδή τουλάχιστον έως το 2014, αντί για τα δύο έτη που αρχικά προβλεπόταν από το νομοσχέδιο.
• Για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ που ανήκουν κατά πλειοψηφία στο Δημόσιο, το οποίο και ασκεί την διοίκηση, η μείωση των αμοιβών θα είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31.12.2009.• Η αναστολή της επέκτασης ισχύος των κλαδικών συμβάσεων παρατείνεται μέχρι το τέλος του Προγράμματος Στήριξης το 2014. Επίσης, γίνεται σαφέστερος ο ρόλος, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, του σωματείου και η προτεραιότητά του στην σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.
• Με τροπολογία που θα καταθέσει αύριο, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται σταδιακά μέσω της παρακράτησης φόρου. Δεν συνιστά περαιτέρω παρακράτηση, είπε, αλλά ένα «τεχνικό θέμα». Η συνέχεια>>real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: