Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Ψαλίδι" στους μισθούς... με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά

Οι μειώσεις των αποδοχών για τους εργαζομένους σε μια σειρά από Δημόσιες Επιχειρήσεις και...
Οργανισμούς θα είναι μικρότερες από ό, τι αρχικά προβλεπόταν. Οι απασχολούμενοι στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ, στα Λιμάνια και στις Εταιρείες Ύδρευσης θα υποστούν μειώσεις της τάξεως του 15-20% στους μισθούς τους, ωστόσο γλιτώνουν από το πλαφόν των 1.900 ευρώ που επιβάλλεται στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Τα «ρετιρέ» δε των «Ελληνικών Πετρελαίων» δε θα χάσουν ούτε ένα ευρώ, καθώς με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξαιρεί την επιχείρηση από τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων. Εξού και η αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Συγκεκριμένα, μικρότερο θα είναι το «κούρεμα» στους μισθούς των υπαλλήλων των υπολοίπων εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, δηλαδή της ΔΕΗ (-14%), της ΕΥΔΑΠ (-27,8%), της ΕΥΑΘ (-12,7%), του ΟΛΠ (-12%), του ΟΛΘ (-12,1%), του ΟΠΑΠ (-15%), της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (-13% έως -15%)
Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ετοιμάσει τροπολογία με την οποία «γλιτώνει» τις συγκεκριμένες κρατικές επιχειρήσεις από το "πλαφόν" των 1.900 ευρώ που επιβάλλει στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Η συνέχεια>> epikaira.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΟΝΟΜΙΑ= ΙΔΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ... ΙΔΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.