Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Διεθνή ΜΜΕ διχασμένα ως προς τις εξελίξεις

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίζεται ένας από τους κορυφαίους αρθρογράφους της εφημερίδας Wall Street Journal, ο Thorold Barker, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους Ευρωπαίους ηγέτες κατηγορώντας τους πως άφησαν επί χρόνια να γιγαντώνεται το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και τώρα, με τους Έλληνες πολιτικούς σε αδιέξοδο, «υπογράφουν» ένα λιγότερο ευοίωνο μέλλον για την ίδια την Ευρώπη.
Aντίθετα, το έγκυρο αμερικανικό MarketWatch εκτιμά ότι «Μια προσωρινή κυβέρνηση συνασπισμού που θα "περάσει" το πακέτο μέτρων και θα διασφαλίσει την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες φαντάζει πλέον ως το πιο πιθανό και υλοποιήσιμο σενάριο για την Ελλάδα». Άποψη με την οποία συμφωνούν και οι αναλυτές της μεγαλύτερης δανέζικης τράπεζας Danske Bank.
Για μία «ταραχώδη» ημέρα στην Ελλάδα κάνουν λόγο σε κεντρικό άρθρο τους οι New York Times και αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός ακύρωσε το σχέδιό του για δημοψήφισμα και παραμένει στην θέση του, παρά τις φήμες που έκαναν λόγο για παραίτηση. Ο τίτλος του άρθρου είναι: "Ανακάλεσε το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου".
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: