Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Από πού θα κοπούν 11 δισ. ευρώ;

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου πριν από τις εκλογές να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο...
βαθμό τους τομείς από τους οποίους θα εξοικονομηθούν, μέσω περικοπών, 11,6 δισ. για τη διετία 2013-2014.
Σύμφωνα με το μνημόνιο τα πεδία στα οποία πρέπει να αναζητηθούν τα χρήματα είναι η γενική κυβέρνηση, τα κοινωνικά προγράμματα και η δημόσια διοίκηση.
Ήδη έχει αρχίσει η εκπόνηση ειδικών εκθέσεων από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ αρωγοί στις προσπάθειες της κυβέρνησης θα σταθούν και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που θα ξαναβρεθούν στην Αθήνα από τη Δευτέρα.
Έτσι στο επίκεντρο τριών τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και της Task Force αναμένεται να τεθούν από σήμερα το φορολογικό σύστημα, ο νέος δραστικός περιορισμός των κρατικών δαπανών, καθώς και οι δοσοληψίες και οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ο νέος έλεγχος της οικονομίας και η τεχνική βοήθεια που θα παράσχουν τα κλιμάκια, θα διαρκέσουν περίπου 50 ημέρες, καθώς, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, στις 15 Μαίου θα έρθουν και οι επικεφαλής των δανειστών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013- 2014.

1 σχόλιο:

Dolores Delgado είπε...


Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com