Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κρύβουν την κόλαση του Ιουνίου

Καθώς η χώρα τρέχει προς την πρόωρη κάλπη, τα κόμματα της συγκυβέρνησης κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν τις ζημιές τους από τη διαφαινόμενη διασπορά - έως και λεηλασία - των (κάποτε...) «δικών τους» ψήφων από τα (κάποτε...) μικρότερα κόμματα, αλλά και από τα κάμποσα καινούργια.
Διλήμματα, εκβιασμοί και τρομοκράτηση αποτελούν το βασικό τους οπλοστάσιο, μαζί με άχρηστες και υποκριτικές «συγγνώμες» και ψευδείς υποσχέσεις για κάποιου είδους απροσδιόριστη «ανάπτυξη». Όμως ο βασικότερος επικοινωνιακός στόχος δεν μπορεί να είναι υποσχέσεις που κανένας πλέον δεν πιστεύει.
Αντιθέτως η αγωνία τους συμπυκνώνεται στην προσπάθεια να αποκρύψουν τι περιμένει τον ελληνικό λαό από τον Ιούνιο και ύστερα - δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης: απολύσεις, φορολογική θύελλα, νέα επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων, υφαρπαγή αποταμιεύσεων, ιδιώτες φοροεισπράκτορες, πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην... Τουρκία!
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ας τα πάρουμε όμως με μια σειρά, για να καταλάβουμε τι είδους διακυβέρνηση υπόσχονται οι συνεταίροι της κυβέρνησης Παπαδήμου για χάρη της «σωτηρίας» μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: