Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μισό εκατομμύριο λάθη στις δηλώσεις που κοστίζουν …

Οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν σχεδόν ο ένας στους δέκα φορολογουμένους όταν συμπληρώνουν τη δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γνωστοποιηθούν και να αποφευχθούν τα λάθη αυτά τουλάχιστον εφέτος.
Συγκεκριμένα:
- Σε 21.477 δηλώσεις έχει συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο, χωρίς εισόδημα από συντάξεις που κανονικά δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει.
- Σε 13.619 δηλώσεις έχει καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο και η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) .
- Σε 16.859 δηλώσεις του οικ. έτους 2011 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Παρατηρήθηκε μάλιστα ότι οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%. Επίσης, ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.
- 18.271 ιδιοκτήτες ακινήτων ξέχασαν να συμπληρώσουν την επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες ιδιοκατοίκησης κλπ).

1 σχόλιο:

Dolores Delgado είπε...


Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com