Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Το μετέωρο βήμα των εκλογών


Και μετά τις εκλογές τι; Mε την αυτοδυναμία μάλλον απίθανη, οι διερευνητικές εντολές θα έχουν πάλι την τιμητική τους, με αμφίβολο για άλλη μια φορά αποτέλεσμα. Και αν προκύψει κυβέρνηση θα μπορεί άραγε να κυβερνήσει;
Καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να βρουν τα αναγκαία για τη ζωή τους φάρμακα. Πολίτες σε απόγνωση που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους για να προστατευτούν από το κοινό έγκλημα. Λουκέτα παντού και ανεργία που σκοτώνει τη νέα γενιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι άνεργοι προσεγγίζουν τα 1,1 εκατομμύρια, ενώ μεταξύ των νέων το ποσοστό αγγίζει το 52,8%. Μείωση 6,5% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι της αρχικής εκτίμησης για μείωση 6,2%. Υποχώρησε κατά 2,2% η βιομηχανική παραγωγή Απριλίου. Και τα έσοδα στον τουρισμό αναμένονται μειωμένα κατά 10% φέτος το καλοκαίρι.
Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να βρει λεφτά για να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες, να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και του συστήματος υγείας, να ελέγξει την εγκληματικότητα, να παρέμβει στις περιοχές που εξαθλιώνονται λόγω της υπερσυγκέντρωσης παράνομων μεταναστών και να βρει έναν τρόπο για να κινηθεί η οικονομία. Όλα αυτά προϋποθέτουν στοιχειώδη κοινωνική ηρεμία και εποικοδομητική συνεργασία με τους εταίρους. Καμία από τις δύο συνθήκες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και κανείς δεν ξέρει αν και πώς μπορεί να υπάρξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: