Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβρασμός μέχρι την τελική έκθεση της Τρόικας

Επανειλημμένως παρέπεμψαν στην δουλειά της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα καθώς και στην έκθεση που πρόκειται να συντάξει. Από αυτήν αναμένουν βιώσιμους αριθμούς αλλά και εκτιμήσεις για την πορεία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα. Στην τελική εκτίμηση θα ληφθεί όμως υπόψη και η αργοπορία που προκάλεσαν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις, συμπλήρωσε ο, Μάρτιν Κότχαουζ, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.
Αναφορικά με τον χρόνο κατάθεσης της έκθεσης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακάλεσε να δημοσιευτεί μετά τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα αλλά και να συζητηθούν τα δανειακά πακέτα για την Κύπρο, την Ισπανία και την Σλοβενία.
Τέλος, σχετικά με το θέμα της μόχλευσης του μόνιμου μηχανισμού ESM, ο κ. Κότχαουζ χαρακτήρισε τους αριθμούς που αναφέρονται στον τύπο "υπερβολικούς" και επέμενε ότι σε κάθε περίπτωση η γερμανική συμμετοχή δεν θα ξεπεράσει τα προβλεπόμενα 190 δις. ευρώ. Ο κ. Κότχαουζ σημείωσε πως και η συμμετοχή ιδιωτών ως εργαλείο μόχλευσης για την χρηματοδότηση κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: