Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Οι πολυβιταμίνες προστατεύουν από τον καρκίνο

της Αιμιλίας Σταθάκου
Ασπίδα προστασίας για τους άνδρες είναι οι πολυβιταμίνες!Το σημαντικό αυτό συμπέρασμα προέκυψε από πρόσφατη επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στο 11ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου.
Όπως διαπιστώθηκε από τα στοιχεία της μελέτης «Physicians’ Health Study II» η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών μείωσε κατά 8% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω .Μάλιστα τα οφέλη φαίνεται να είναι μεγαλύτερα σε άτομα που είχαν παλαιότερα αντιμετωπίσει τη νόσο.
Επιπλέον, σημειώθηκαν μικρές τάσεις για μείωση εμφάνισης κάποιων συγκεκριμένων μορφών καρκίνων και 12% μείωση στη θνησιμότητα των ανδρών εξαιτίας της νόσου.
«Η λήψη πολυβιταμινών ακόμα και στους ενήλικες που φαινομενικά τρέφονται σωστά, μπορεί να συνεισφέρει στη λήψη των προτεινόμενων ημερήσιων δόσεων βιταμινών και μετάλλων. Η μελέτη υποδεικνύει ότι, τουλάχιστον στους άνδρες, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον χρησιμότητα από τη λήψη πολυβιταμινών και στην πρόληψη του καρκίνου», δήλωσε ο Δρ. John Michael Gaziano, επικεφαλής της έρευνας.

REAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: