Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα

[[ δαμ- ων ]]

Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται τρεις κατακλυσμοί, του Ωγύγου, του Δευκαλίωνα και του Δαρδάνου. Οι ελληνικοί μύθοι περί κατακλυσμών είναι περισσότερο αληθινοί από τον εβραϊκό μύθο του κατακλυσμού του Νώε, που αναφέρεται σε παγκόσμιο κατακλυσμό. Υποστηρίζουμε αυτή την άποψη γιατί ο κατακλυσμός του Ωγύγου αναφέρεται στην Αττικοβοιωτία, του Δευκαλίωνα για κατακλυσμό που έγινε στον ελλαδικό χώρο, με επίκεντρο τη Θεσσαλία, και του Δαρδάνου στην περιοχή των Δαρδανελίων, μεταξύ Θράκης και Μ. Ασίας. Αυτά τα φαινόμενα άφησαν γεωλογικά ίχνη που επιστημονικά επαληθεύονται, γιατί αδιάψευστη “Βίβλος” είναι τα γεωλογικά στρώματα όπου καταγράφεται από τη φύση η ιστορία της γης. Αντίθετα δεν υπάρχουν γεωλογικές καταγραφές για παγκόσμιο κατακλυσμό!
Θα εξετάσουμε τον δικό μας- αληθινό, αν και είναι καταγεγραμμένος από την μυθολογία- κατακλυσμό του Δευκαλίωνα (*1), που είναι και ο μεγαλύτερος στον ελλαδικό χώρο.
Το χάλκινο γένος (*2) ξέφυγε από τους νόμους, που οι θεοί είχαν ορίσει και κάνανε ένα σωρό ανομίες. Οι άνθρωποι ξέχασαν την αρετή και γίνηκαν κακοί. Έπεσαν στην ανομία, έγιναν φαντασμένοι και δίχως σεβασμό, ενώ έπαψαν να τιμούν ακόμη και τους ολύμπιους θεούς.
Λένε, πως τότε στην Αρκαδία ζούσε ο Λυκάονας (*3) με τους πενήντα γιους και τη μονοθυγατέρα την Καλλιστώ. Στον καιρό του οι άνθρωποι πλήθυναν πολύ, γίνηκαν ασεβείς και κυριάρχησε η αλαζονεία. Ο ρήγας Λυκάονας έχτισε τη Λυκόσουρα πάνω στο βουνό Λυκαίο. Εκεί έχτισε ιερό στο Δία και καθιέρωσε τη λατρεία του Λυκαίου Δία και αγώνες προς τιμή του, τα Λύκαια. Μα ήταν ο πρώτος που ράντισε το βωμό του κεραυνοβολητή με ανθρώπινιο αίμα. Θυσίασε ένα βρέφος στον Δία, γεγονός που εξόργισε τον Πατέρα των θεών κι ευθύς μεταμόρφωσε τον Λυκάονα σε λύκο.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

1 σχόλιο:

Vaggos είπε...

1) Ο κατακλυαμος του Νωε δεν ηταν παγκοσμιος. Εγινε μονο στην Μεσοποταμία. Αυτο το υποστηροζει και η επιστημη και η Εκκλησια (ασχετα αν καποιοι ερμηνευουν λαθος την Αγια Γραφη. Μπειτε να δειτε τπ σχετικο αρθρο στην ΟΟΔΕ).
2) Μονο αστειο μπορω να χαρακτηρισω το γεγονος οτι θεωρείται τον μυθο οτι βγηκαμε απο πετρες πιο αληθινο.
Γιατι τοση επιθεαη στον Χριστιανισμο?