Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

"Διαλύστε το ευρώ ... ξεγελάστηκα. Τότε, το ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέα...."

Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, αναμένεται να αποσύρει τη στήριξή του στο ευρώ, δηλώνοντας ότι έχει «δημιουργήσει μια χαμένη γενιά» ανέργων νέων, και θα πρέπει να διαλυθεί.
Όπως αναφέρει η Telegraph, επικαλούμενη την Daily Mail, ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης ήταν βασικός υποστηρικτής του ενιαίου νομίσματος, αλλά σήμερα θα κατηγορήσει το ευρώ ότι «διχάζει την Ευρώπη» και θα δηλώσει ότι χρειάζεται δουλειά για να «αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές» και η «εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης».
Σε ομιλία του στο London School of Economics, όπου διδάσκει, ο Καθηγητής Πισσαρίδης αναμένεται να δηλώσει (όπως αναφέρει η Telegraph): Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση.[...]
Εξηγώντας γιατί είχε εργαστεί σκληρά για να πείσει την Κύπρο να ενταχθεί στη νομισματική ένωση το 2008, ο Καθηγητής Πισσαρίδης αναμένεται να δηλώσει ότι «ξεγελάστηκα. Τότε, το ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέα. Αλλά τώρα γύρισε μπούμερανγκ. Συγκρατεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διχάζει την Ευρώπη. Η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να στηριχτεί».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα αγοράσαμε το σπίτι μας με τη βοήθεια του κ. Benjamin Lee, ενός υπευθύνου δανείων που με βοήθησε και τον σύζυγό μου με δάνειο 5.000.000 USD και η όλη εμπειρία ήταν χωρίς άγχος και μας άφησε απίστευτα ικανοποιημένους. Ήμασταν εκτός κράτους, αλλά η απόσταση δεν ήταν θέμα και ο κ. Benjamin Lee ήταν πάντα διαθέσιμος για συζήτηση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κ. Benjamin Lee και την ομάδα του για ενεργό καθήκον των αιτούντων δανείων να χρησιμοποιούν τον κ. Benjamin Lee σε οποιοδήποτε είδος δανείου. Ο κ. Benjamin Lee Πληροφορίες Επικοινωνίας, email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp Chat: + 1-989-394-3740 .