Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δεν θα αποφύγει το τρίτο πακέτο η Ελλάδα, γράφει το Bloomberg

Η επιστροφή στην Ελλάδα στις αγορές ομολόγων έπειτα από μια τετραετή «εξορία» δεν έπεισε τους οικονομολόγους ότι μπορεί να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.
Με αυτή τη δυσοίωνη διαπίστωση αρχίζει το άρθρο του Bloomberg για την πιθανότητα η Ελλάδα να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών για περαιτέρω βοήθεια.
Έξι από τους 10 οικονομολόγους που μίλησαν στην έρευνα του Bloomberg News ανέφεραν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώσει τα 240 δισ. ευρώ των δανείων που ελήφθησαν από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 2010, όταν έχασε την πρόσβαση στις αγορές ομολόγων. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η Ελλάδα θα έχει έλλειμμα χρηματοδότησης 12,6 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.
«Η ικανότητά της Ελλάδας για να συγκεντρώσει επαρκή κεφάλαια ώστε να καλύψει αυτό το κενό δεν είναι αρκετή», δήλωσε ο Gianluca Ziglio, εκτελεστικός διευθυντής της έρευνας σταθερού εισοδήματος στο Sunrise Brokers LLP στο Λονδίνο. «Τελικά οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να καταλήξουν σε κάτι που θα γεφυρώσει κυρίως τις ανάγκες χρηματοδότησης που έχει η Ελλάδα από τώρα και για το διάστημα κατά το οποίο θα μπορεί να δημιουργήσει μια τακτική και αρκετά μεγάλη πρόσβαση στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: