Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Χάνεται ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα!

Πρόσκαιρη και παραπλανητική αποδεικνύεται η ευφορία που προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο το αποτέλεσμα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά οι «καμπάνες» ηχούν και πάλι βαριά για το Μέγαρο Μαξίμου σε όλα τα μέτωπα!
Από μέρα σε μέρα το κλίμα επιδεινώνεται διαρκώς, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στην οικονομία και η παταγώδης διάψευση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί για τη συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ στην έδρα του ΔΝΤ. Την ίδια ώρα οι πολιτικές παρενέργειες παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και -σε συνδυασμό με τις καταγγελίες τόσο περί εξαγοράς βουλευτών όσο και περί παρακολούθησης τηλεφώνων- διαμορφώνουν ένα εντελώς απρόβλεπτο σκηνικό.
Με τα «155» ναι στη Βουλή πριν από τέσσερις ημέρες η κυβέρνηση επιχείρησε να επανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο πλήρους αποσταθεροποίησης και δίχως να είναι πλέον βέβαιο ότι θα μπορέσει να αντέξει έως τον Μάρτιο του 2015 για την προεδρική εκλογή.
Υστερα από την ψυχρολουσία της Κ. Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον και του Γ. Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, η εκτίναξη των spreads των ελληνικών ομολόγων βάζει τέλος στη συζήτηση για έξοδο από το Μνημόνιο ως το τέλος του έτους και επιστροφή στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: