Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αλεξάντερ Ούλριχ: «Ήθελαν να σώσουν τις τράπεζες, όχι τους Έλληνες»

Αβέβαιο βλέπει το μέλλον της ευρωζώνης ο Γερμανός βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς του Die Linke, Alexander Ulrich.
«Χωρίς ριζικές αλλαγές και κατάργηση της λιτότητας δε μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρώπη», τονίζει σε συνέντευξή του Στο ΧΩΝΙ. Ο κ. Ούλριχ μιλά ξεκάθαρα για την ανάγκη να διαγραφεί μέρος του χρέους της Ελλάδας και την προβληματική δομή της νομισματικής ένωσης.
Πρόκειται για έναν πολιτικό που, από το 2010 και τα πρώτα χρόνια του μνημονίου, είχε επικρίνει τα μέτρα λιτότητας, καλώντας το Βερολίνο να αναλάβει τις «ευθύνες του» για την κρίση στην Ελλάδα. «Στην παγίδα του χρέους», είχε πει τότε στη γερμανική βουλή, «οδηγήθηκαν οι χώρες της περιφέρειας ως συνέπεια της εξαγωγικής στρατηγικής της Γερμανίας».
Σήμερα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να χρειαστεί να φύγουν από το ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, αν δεν αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί και η νεοφιλελεύθερη πολιτική των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: