Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αντρίκος Λοβέρδος: ο αδικαιολογήτως απών υπουργός από τη δοξολογία

“Ούτις”
Στον τοίχο, οι άχρηστοι. Να στηθούν στα έξι μέτρα. Κι απέναντι να μη βάλετε διμοιρία ντουφεκάδων, αλλά ένα ολάκερο τάγμα με οπλοπολυβόλα. Γιατί δεν μπορούν οι μινάρες να ρεζιλεύουν στα καλά καθούμενα την υπουργάρα της άπαιχτης Παιδείας και της στημένης εκκλησίας των Θρησκευμάτων, τον Αντρίκο τον Πατρινό. Ουστ, στον Καιάδα, οι άχρηστοι, που δεν ενημέρωσαν ολόκληρο υπουργό πως έπρεπε να βρισκόταν στη δοξολογία για τη γιορτή των σχολείων, που τιμούσαν την επέτειο του 1940.
Καράφλιασα, καρντάσια μου, ντιπ για ντιπ που βάλθηκαν κάποιοι να κάνουν τον Αντρέα, τον ομορφάντρα, ρόμπα. Ρε π@ύστη μου, όλοι οι άσχετοι είναι μαζεμένοι στα κ@λοϋπουργεία. Κανείς δεν είχε πάρει αριστείο- απ’ αυτά, ντε, που μοίραζαν τούτες τις μέρες οι καθηγητάδες στα αστέρια μας με την υπογραφή του- στα θρησκευτικά, για να του πει να φορέσει τα καλά του- και τη γραβάτα την κόκκινη για να δείξει ότι είναι βαρβάτος γαύρος, κολλητάρι του Κόκκαλη, μετά τη νίκη στους βάζελους και τη γηραιά κυρία εξ Ιταλίας Γιούβε- και να πάει σοβαρός- σοβαρός στην εκκλησιά να εκπροσωπήσει τα γράμματα και ούλη την κυβέρνηση; Γιατί άλλο στο ναό, στο Καραϊσκάκη, όπου κλωτσούν το τόπι όλες οι φυλές της γης και λέγονται Ολυμπιακός, και άλλο στη μητρόπολη. Αλλά κι αυτός ο Ιερώνυμος, να μην του ρίξει ένα τηλεφωνάκι και να του πει: «Αντρέα μου, τα καλά παιδιά πηγαίνουν στην εκκλησιά για τη δοξολογία»; Ούτε στο σταθερό, ούτε στο κουνιστό, ρε φιλάρες. Νιπ για ντιπ ανημέρωτος, ρε π@ύστη μου! Ο μακαριότατος και όλο το παπαδαριό περίμεναν να έρθει ο Αντρέας. Κι όλο κοίταγε το ρολόϊ ο μακαριότατος. Και το ‘φερνε στ’ αυτί μήπως είχε σταματήσει το αναθεματισμένο. Αλλά ο Αντρίκος άφαντος. Να περιμένουμε λίγο μήπως η υπηρέτρια δεν του έχει μελώσει τις φρυγανιές, σκέφτηκε ο αρχιπαπάς. Μήπως δεν πέτυχε η ομελέτα. Αλλά Λοβέρδος γιοκ. Με βαριά καρδιά ξεκίνησαν τη δοξολογία. Η καρέκλα του υπουργού άδεια…
Σκάει μύτη, το λοιπόν, ο Αντρίκος στη πλατέα με τα περιστέρια και τους τσολιάδες για να καταθέσει το στεφάνι από μυρωδάτη δάφνη. Και οι μινάρες οι δημοσιογράφοι του ‘ριξαν τη μπηχτή. «Ξέμεινες από γκαζάκι και δεν καϊμάκωσε εγκαίρως ο κουπάτος με τον παπαγάλο;» «Παρντόν;» είπε απορημένος ο Πατρινός. Κάτι του ψιθύρισε στ’ αυτί ο δικός του δημοσιογράφος… και απορία ψάλτου βήξ. Ξερόβηξε ο Αντρέας και είπε σαν πρωτάκι μαθητής «εγώ δεν το ήξερα…».

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: