Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

"Οι 200 επόμενες ημέρες που οδηγούν στο εθνικό νόμισμα: Το γερμανικό σχέδιο"

Oι αποκαλύψεις Μπαλτάκου
Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Τάκη Μπαλτάκου σε κυριακάτικο φύλλο καθημερινής εφημερίδας ότι η Γερμανία από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά σπρώχνει την Ελλάδα εκτός του ευρώ. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πώς αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο, αφού ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας. ....

Ποιος είναι λοιπόν ο τελικός στόχος των Γερμανών. Το διαζύγιο Ευρωζώνης-Ελλάδας με συναινετικό τρόπο. Η επιστροφή στη δραχμή τοποθετείται περί την άνοιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι οι αποκρατικοποιήσεις, που οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι δύσκολο να γίνουν μέσα σε έξι μήνες και να αποδώσουν 50 δισ. ευρώ.
Με το περιβόητο Ταμείο που θα λειτουργεί αντί του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα οι Γερμανοί επιχείρησαν να βάλουν πόδι στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και όχι γιατί αντέδρασε ο κ. Τσίπρας, αλλά η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Δεδομένου λοιπόν πώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μερικούς μήνες αποκρατικοποιήσεις που δεν έγιναν σε πέντε χρόνια είναι σαφές πώς η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση είναι πλασματική και απλά ενισχύει τα επιχειρήματα των δανειστών να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ.

Ολόκληρο το άρθρο >> dn,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: