Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Με ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα για πρώτη φορά λέει ότι "το μισό Αιγαίο" είναι δικό της


Για πρώτη φορά με ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δηλώνει ότι το μισό Αιγαίο είναι δικό της, αφού δεν αναγνωρίζει ούτε τα 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νησιών και θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικων χωρικών υδάτων.
Νέα πρόκληση από την Άγκυρα στο Αιγαίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ από τις ακτές της Σάμου, καθώς η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ επιχείρησε να οργανώσει επιχείρηση διάσωσης όταν ανατράπηκε βάρκα λαθρομεταναστών-προσφύγων.
Το περιστατικό έλαβε χώρα εντός της ελληνικής επικράτειας όπου το δικαίωμα της Έρευνας και Διάσωσης, ανήκει μόνο στις ελληνικές αρχές.
Δόθηκε σήμα για ναυάγιο βάρκας νότια της Σάμου, και η Τουρκία αμέσως "άδραξε" την ευκαιρία (άλλωστε για αυτό το λόγο κατευθύνει τις προσφυγικές-λαθρομεταναστευτικές ροές στην χώρα μας για να "γκριζάρει" μεγάλες περιοχές του Αιγαίου πέραν της δημιουργίας προβλημάτων στον ελληνικό κοινωνικό "ιστό") και αμφισβητησε την ελληνική ΝΟΤΑΜ που ανέθετε την επιχείρηση διάσωσης στις ελληνικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: